Autostrada Comarnic-Brasov, in linie dreapta. Care vor fi punctele de legatura cu centurile ocolitoare din Comarnic, Azuga, Bușteni

Publicat in Politica 25 Ianuarie 2022 4044 ori
Google+ WhatsApp
Autostrada Comarnic-Brasov, in linie dreapta. Care vor fi punctele de legatura cu centurile ocolitoare din Comarnic, Azuga, Bușteni
Autostrada Comarnic-Brasov, in linie dreapta. Care vor fi punctele de legatura cu centurile ocolitoare din Comarnic, Azuga, Bușteni

Consiliul Judeţean (CJ) Prahova anunţă că au fost stabilite punctele de legătură dintre centurile ocolitoare care vor fi realizate pe Valea Prahovei şi viitoarea autostradă Ploieşti-Braşov.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de CJ Prahova, o nouă rundă de discuţii a avut la sediul instituţiei, în vederea corelării marilor proiecte de infrastructură rutieră care vizează Valea Prahovei, transmite Agerpres.

Astfel, reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA, cei ai firmelor de proiectare care se ocupă de studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice pentru tronsonul Ploieşti-Braşov al autostrăzii A3 şi pentru variantele ocolitoare Comarnic, Azuga-Buşteni şi DJ 102I Băneşti-Valea Doftanei, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi judeţene au analizat variantele finale ale traseelor şi armonizarea acestora.

„În acest sens, în vederea stabilirii unei infrastructuri unitare care are ca scop asigurarea fluenţei rutiere, au fost stabilite punctele de legătură ale variantelor ocolitoare, realizate de CJ Prahova, cu viitoarea autostradă ce urmează a fi construită de CNAIR. Mai precis, toţi factorii implicaţi au căzut de acord asupra zonelor de descărcare a traficului din viitorul tronson A3 în Drumul Naţional 1 şi centurile ocolitoare.

Traseele finale stabilite astăzi atât pentru variantele ocolitoare, cât şi pentru tronsonul A3 care va tranzita judeţul Prahova vor permite CNAIR finalizarea celei de-a doua etape a Analizei Multicriteriale de Traseu, iar la nivelul Consiliului Judeţean se va putea trece la faza următoare de obţinere a avizelor şi lansarea procedurii de achiziţie publică aferentă proiectării şi execuţiei lucrării", precizează sursa citată.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.