Ph-online.ro a avut dreptate! VV, mana in mana cu Big Pharma! Șefa de Cabinet a lui Vlad Voiculescu face acum lobby pentru industria de medicamente

Publicat in Politica 25 Ianuarie 2022 1017 ori
Google+ WhatsApp
Ph-online.ro a avut dreptate! VV, mana in mana cu Big Pharma! Șefa de Cabinet a lui Vlad Voiculescu face acum lobby pentru industria de medicamente
Ph-online.ro a avut dreptate! VV, mana in mana cu Big Pharma! Șefa de Cabinet a lui Vlad Voiculescu face acum lobby pentru industria de medicamente

Inca o data, redactia noastra a avut dreptate cu dezvaluirile in exclusivitate despre legaturile lui Vlad Voiculescu si tentaculele acestuia in industria big pharma. La vremea respectiva, cand USR era pe cai mari, toate informatiile referitoare la interesele financiare ale lui VV cu gigantii farmaceutici si modul in care fostul ministru al Sanatatii sabota efectuarea transplanturilor in Romania au fost contestate si chiar cenzurate pe social media.

Iata ca astazi ies la iveala noi detalii, oficiale de data asta, despre interesele acestui pustan ajuns peste noapte ministru.

Alexandra Tamaș, fosta șefă de Cabinet a lui Vlad Voiculescu, în perioada în care acesta era ministru al Sănătății, va face acum lobby pentru industria medicamentelor, la Bruxelles. Trebuie precizat că ea l-a consiliat și pe Victor Costache, fost ministru PNL al Sănătății. Ulterior, Tamaș a sărit din barca PNL în cea a USR.

Fosta șefă de Cabinet a lui Voiculescu a preluat funcția de director „afaceri publice" a Federației Europene a Industriilor și Asociațiilor Farmaceutice (EFPIA).

Aceasta este principala organizație de lobby de la Bruxelles a marilor jucători din industria farmaceutică, notează Newsweek.ro.

Înainte de a lucra pentru Voiculescu, Alexandra Tamaș i-a consiliat pe liberalii Victor Costache și Nicolae Dragoș Garofil, actualul consilier onorific al ministrului Alexandru Rafila.

Din industria farma, la șefia Ministerului Sănătății


În 2021, jurnaliștii citați au dezvăluit că Alexandra Tamaș a lucrat pentru giganții farma Pfizer și GlaxoSmithKline (GSK).

La GSK avea grijă ca politicienii și guvernul să asigure un mediu de afaceri durabil pentru ca firma la care lucra să își atingă obiectivele în afaceri. Pentru Pfizer se ocupa de dezvoltarea și implementarea unor strategii care vizau conturarea politicii locale de sănătate și produsele farmaceutice. Mai exact se ocupa de cartografierea și segmentarea părților interesate, analiza mediului politic, economic și medical, elaborarea și livrarea mesajelor companiei Pfizer. A lucrat la Pfizer până în decembrie 2018.

În 2019, ea a fost instalată consilier personal al ministrului Sănătății, Victor Costache. După ce Costache a fost schimbat din funcție, Tamaș a ajuns consiliera personală a secretarului de stat Nicolae Dragoș Garofil, tot de la PNL.

În decembrie 2020, după ce Vlad Voiculescu, șeful USR București, a fost numit ministru al Sănătății, Alexandra Tamaș a devenit șefa sa de Cabinet.

Mai mult, Voiculescu a pus-o pe Tamaș la conducerea Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).

În primă fază, Tamaș a fost numită, la 20 ianuarie 2021, în Consiliul de Administrație al ANMDMR. După două luni, Vlad Voiculescu a emis un ordin prin care a decis să o numească în funcția de vicepreședinte. Agenția Națională a Medicamentului aprobă intrarea pe piață a medicamentelor, evaluează studiile cu privire la medicamente și reglementează legislația aferentă.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.