Nu platiti facturile umflate! Premierul Ciucă anunță că vor fi refăcute toate facturile mari întocmite greşit. "Nu vor fi penalităţi"

Publicat in Politica 11 Ianuarie 2022 2633 ori
Google+ WhatsApp
Nu platiti facturile umflate! Premierul Ciucă anunță că vor fi refăcute toate facturile mari întocmite greşit. "Nu vor fi penalităţi"
Nu platiti facturile umflate! Premierul Ciucă anunță că vor fi refăcute toate facturile mari întocmite greşit. "Nu vor fi penalităţi"

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, că vor fi schimbări la Legea compensării şi plafonării preţului la energia electrică şi la gaze.

În plus, la facturile mari venite consumatorilor nu se vor aplica penalităţi şi urmează să se facă analiza, pentru a se vedea care sunt furnizorii care au încălcat legea, facturile urmând a fi refăcute.

"Am convocat astăzi o ședință cu miniștrii Finanțelor, Energiei, Agriculturii, Antreprenoriatului si Turismului, Mediului și președintele ANRE pentru a stabili noi măsuri de protejare a populației și a inteprinderilor de efectele creșterii prețurilor la energie.

Românii au nevoie de garanții privind corectitudinea facturării consumului de energie electrică și gaze naturale.

Ciucă spune că urmează să fie refăcute facturile care nu au respectat plafoanele reglementate
În același timp, sunt necesare și măsuri de sprijin pentru companii, în această perioadă dificilă generată de creșterea prețurilor la energie.

Aceste măsuri vor contribui la creşterea rezilienţei economice şi la menţinerea locurilor de muncă pentru români.

Pentru garantarea eficienţei măsurilor de protecţie a cetăţenilor, consumatori casnici, urmează a fi refăcute facturile care nu au respectat plafoanele reglementate.

Până la refacerea calculelor de către furnizori, aceste categorii de facturi nu vor fi purtătoare de penalităţi.

De la 1 aprilie, consumatorii casnici cu un consum lunar de până la 300 kw pe oră vor beneficia de o nouă schemă de protecţie care va include TVA redus la 5%, precum şi compensarea certificatului verde şi a bonusului de cogenerare pentru consum.

Premierul anunţă că va fi elaborată o schemă de sprijin și pentru gaze naturale
În domeniul sectorului agricol si al industriei alimentare, vom lansa măsurile de sprijin la 1 februarie si le vom menține active până la data de 1 iulie.

Vom reduce costul energiei electrice la consumator prin compensarea bonusului de cogenerare și contravaloarea certificatelor verzi. Vom elabora o schemă de sprijin și pentru gaze naturale.

Analizăm, totodată, la nivelul guvernului, introducerea unei noi scheme de sprijin pentru IMM-uri, începând cu 1 aprilie.

Protejarea cetățeanului este principala preocupare a guvernului pe care îl conduc și vom dispune măsuri în consecință. Este însă foarte important să înțelegem că toate aceste măsuri necesită coerență și coordonare, folosind toate pârghiile decizionale de care dispunem.

Voi prezenta aceste toate măsuri în următoarea ședință a coaliției", a declarat, marţi, premierul Nicolae Ciucă.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.