Directorul SRI, întâlniri cu șefii CIA și FBI, în Statele Unite. Radu Tudor: "Demonstrează că România nu este abandonată"

Publicat in Politica 02 Decembrie 2021 599 ori
Google+ WhatsApp
Directorul SRI, întâlniri cu șefii CIA și FBI, în Statele Unite. Radu Tudor: "Demonstrează că România nu este abandonată"
Directorul SRI, întâlniri cu șefii CIA și FBI, în Statele Unite. Radu Tudor: "Demonstrează că România nu este abandonată"

Directorul SRI, Eduard Hellvig, alături de o delegației din conducerea instituției, a fost într-o vizită în Statele Unite. El s-a întâlnit cu mai mulți oficiali americani din domeniul informațiilor, printre care William J. Burns, directorul CIA și Christopher Wray, directorul FBI.


"Sunt două elemente care trebuie subliniate. Primul, îngrijorarea din ce în ce mai sporită a aliaților, de pe flancul de Est. Provocările care vin din partea Rusiei trebuie să beneficieze de un răspuns adecvat, iar structurile de Intelligence au un rol absolut esențial în combaterea acestor amenințări", a explicat Radu Tudor, la Antena 3.

"Doi, Directorul Eduard Hellvig, prin vizitele pe care le-a făcut în ultimii doi ani, este un lider apreciat în comunitatea de Intelligence a NATO. faptul că a fost primit și de șeful CIA și de șeful FBI și de liderul comunității de Informații a Statelor Unite, demonstrează faptul că România are acces la cel mai înalt nivel în structurile de Intelligence americane.

Există un interes cât se poate de deschis că acest parteneriat strategic în zona de securitate să fie amplificat. Și că România nu este abandonată atunci când vine vorba de îngrijorările pe care le avem în privința amenințărilor permanente care vin asupra noastră, noi fiind pe linia întâi a flancului estic al NATO", a mai precizat Radu Tudor.

„Zilele acestea, directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, însoțit de o delegație din conducerea instituției, a realizat o vizită partenerială la Bruxelles și în Statele Unite ale Americii.

Pe parcursul întâlnirilor, conducerea SRI a avut întâlniri cu o serie de oficiali americani din domeniul informațiilor - Avril Haines, directorul Comunității Naționale de Informații a SUA, William J. Burns, directorul CIA și Christopher Wray, directorul FBI. De asemenea, au avut loc discuții cu Robin Dunnigan, Adjunct al Secretarului de Stat pentru Europa Centrală şi de Est în Biroul de Afaceri Europene şi Euroasiatice", anunță Serviciul Român de Informații.

Potrivit sursei citate, pe agenda convorbirilor s-au regăsit subiecte de actualitate care privesc securitatea regională și globală, cu accent pe importanța schimbului de informații si al cooperării în domeniul intelligence.

„Discuțiile au prilejuit în egală măsură o analiză a situației de securitate din regiune și a capacităților comune prin care se poate crește nivelul rezilienței în fața amenințărilor constante la adresa securității naționale a ambelor state.

De ambele părți a fost reconfirmat angajamentul ferm de a continua și de a dezvolta excelenta cooperare dintre serviciile de informații, precum și parteneriatul solid care leagă instituțiile și statele noastre.

Delegațiile română și cea americană au reconfirmat angajamentul ferm de a contracara factorii de risc care reprezintă provocări actuale de securitate pentru cele două state, pentru securitatea regională și globală", se menționează în finalul comunicatului de presă.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.