Revenim la normalitate. Dispare "Republica procurorilor" care au bagat spaima in magistrati, politisti si, practic, in tot ce misca

Publicat in Politica 02 Decembrie 2021 Actualizat: 02 Decembrie 2021 5129 ori
Google+ WhatsApp
Revenim la normalitate. Dispare "Republica procurorilor" care au bagat spaima in magistrati, politisti si, practic, in tot ce misca
Revenim la normalitate. Dispare "Republica procurorilor" care au bagat spaima in magistrati, politisti si, practic, in tot ce misca

Iată că, în sfârșit, și-a adus aminte și Ministerul Afacerilor Interne că este o structură de sine stătătoare a statului român! Și încă o instituție de forță, având responsabilitatea constituțională de aplicare a legii și a asigurării siguranței tuturor cetățenilor români!

 Citeste si: Noul ministru al Justitiei, revoltat de abuzurile lui Onea si "Portocala", uscaturile sistemului judiciar

Iar tresărirea de orgoliu este una cu atât mai salutară, cu cât Ministerul Afacerilor Interne nu a mai dat înapoi, ca altădată. Nici măcar atunci când "exaltatul" președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Bogdan "Bobiță" Mateescu a înfierat cu " sfântă mânie proletară" proiectul de lege care a declanșat războiul de ultimă oră între Poliția Română și Parchetul General.

Lăsați SIAS să salveze vieți!
Pentru că, în timp ce liderii politici și experții medicali se contrazic încă tot pe tema valurilor de COVID, în Parlamentul României urmează să fie adoptat un proiect de lege care a stârnit o puternică reacție din partea ultimelor rămășițe din sistem ale "Republicii Procurorilor".

Un proiect de lege "revoluționar", dar care "face legea" deja în cam toate statele occidentale, ca să nu mai vorbim de SUA, atunci când vine vorba de intervenția forțelor polițienești în situații de maximă urgență. Și mai ales pentru a putea salva vieți omenești! Pentru că, dacă parlamentarii nu vor fi timorați de presiunile deja exacerbate ale "Republicii Procurorilor", atunci Poliția va putea intra în case și fără mandat, pentru a căuta persoane dispărute sau care au apelat 112. Atunci când au indicii că viața acestora este pusă în pericol! Este vorba despre o "cârpeală" a legislației care a permis erorile judiciare de la Casa Groazei din Caracal, acolo unde polițiștii au fost nevoiți să aștepte "Răsăritul", pentru că procurorul "de noapte" nu era în toane bune și nu avea chef să fie deranjat. Și, din păcate, tragedia de la Caracal, cea care a dus la pierderea de vieți omenești din cauza impertinenței unui procuror de provincie nu este singulară. După cum la fel de corect este și faptul că are și Poliția păcatele sale... Și cu duiumul încă!

Numai că, totuși, proiectul de lege prevede clar ca, atunci când există indicii că persoane sunt sechestrate și viața lor este în pericol, forțele speciale ale Poliției să poată interveni fără a mai sta la cheremul unui procuror. Ceea ce l-a scos însă din minți pe președintele CSM, Mateescu fiind convins că în astfel de situații românii ar avea încredere doar în discernământul unui procuror. Păi să îi expună această motivare constituțională a refuzului de a aviza proiectul de lege al MAI și părinților Alexandrei Măceșanu!!!

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.