Decalogul UE pentru egalitate este o RUŞINE şi o OFENSĂ la adresa credincioşilor. Se cere eliminarea Crăciunului!

Publicat in Politica 01 Decembrie 2021 2192 ori
Google+ WhatsApp
Decalogul UE pentru egalitate este o RUŞINE şi o OFENSĂ la adresa credincioşilor. Se cere eliminarea Crăciunului!
Decalogul UE pentru egalitate este o RUŞINE şi o OFENSĂ la adresa credincioşilor. Se cere eliminarea Crăciunului!

Orice persoană din UE are dreptul de a fi tratată în mod egal", fără referire la „sex, etnie, rasă, religie, dizabilităţi şi orientare sexuală", se arată în noile linii directoare transmise de Bruxelles oficialilor Comisiei Europene.

Astfel – scrie Bruxelles-ul în noile sale linii directoare – apelativele „Miss, Mrs" (domnişoară sau doamnă) trebuie să dispară, fiind înlocuite cu un mult mai generic „Ms".

UE vrea să elimine Crăciunul
Conform acestui Decalog, n-ar mai trebuie să existe referiri oficiale nici la Sărbătorile de Crăciun.

Acestea vor fi citate într-un mod generic: spunând, de exemplu „sărbătorile sunt stresante" şi nu „Crăciunul este stresant", precizează documentul pentru o „comunicare corectă" furnizat de Comisie şi intitulat „Union of Equality" – Uniunea Egalităţii.

Ce mai „taie" acest Decalog:

În faţa unei audienţe nu ne adresăm folosind apelativele „domni" sau „doamne" ci mult mai genericul „stimați colegi";
Atunci când se vorbeşte de transsexuali, aceştia trebuie identificați în baza indicației lor;
Atunci când se va vorbi despre persoane cu dizabilități, nu se va mai face referire prioritară la persoană (de exemplu, în loc de „Mario Rossi este o persoană cu dizabilități", vom spune „Mario Rossi are o dizabilitate").

Ce este Decalogul UE?
„Decalogul" de 32 de pagini, văzut de „MaltaToday" este destinat oficialilor Comisiei şi propune un limbaj care încearcă să îmbrăţişeze diversitatea care alcătuieşte Uniunea Europeană. De asemenea, îşi propune să elimine stereotipurile din comunicarea oficială pentru a evita discriminarea.

Orientările conţin mai multe capitole în care, conform executivului UE, trebuie avut în vedere tratamentul egal al persoanei. În ghidurile UE există şi referiri pentru o comunicare „corectă" în ceea ce priveşte religiile.

De exemplu, în text este indicat ca, în orice conţinut comunicativ, „să nu se folosească nume proprii tipice unei anumite religii". Referitor la sărbători, comisia cere „să evităm să considerăm ca fiind de la sine înţeles că toată lumea este creştină".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.