Mircea Rosca, PNL Prahova: De ce am votat astazi guvernul OMULUI Nicolae Ciuca

Publicat in Politica 26 Noiembrie 2021 Actualizat: 26 Noiembrie 2021 1081 ori
Google+ WhatsApp
Mircea Rosca, PNL Prahova: De ce am votat astazi guvernul OMULUI Nicolae Ciuca
Mircea Rosca, PNL Prahova: De ce am votat astazi guvernul OMULUI Nicolae Ciuca

Nicolae Ciuca este omul care are capacitatea sa faca ceva bun pentru romani, intr-o lume in care nici asteptarile nu mai pot fi definite, spune deputatul liberal Mircea Rosca, intr-un mesaj postat pe Facebook.

Rosca a tinut sa vorbeasca despre alegerea de a-l sustine pe Ciuca pentru functia de premier, facand, totodata, referire si la schimbarile prin care a trecut Partidul National Liberal in ultimii ani, schimbari pe care deputatul prahovean le considera nefaste si daunatoare imaginii PNL. Iar printre motivele care au dus la "diluarea" valorilor liberale, sustine Rosca, se numara si renuntarea la politica a unor titani ai partidului, iar despre cauzele care au determinat aceste disparitii ale oamenilor valorosi, Rosca spune ca raspunsul se regaseste in perioada in care, atat el, cat si multi alti politicieni, au fost hartuiti si chiar fortati sa renunte la functiile publice. 

Redam mesajul integral, postat de parlamentarul Mircea Rosca pe Fscebook:

Să îndrăznim să mai sperăm!

Acest mesaj nu este pentru cei care se grăbesc să pună etichete generaliste indiferent de om, ci este pentru cei care cunosc un pic din mine.

De ce am votat azi pentru Guvernul ,,Omului" Nicolae Ciucă?

Știți că în ultimii 7 ani, nu ați auzit, sau nu ați văzut să mă identific în mod laudativ sau să garantez punându-mi speranțele față de destinul țării într-un partid, fie el și PNL - partidul pe care îl slujesc de 24 de ani neîntrerupt.

Nu am făcut-o pentru că de 7 ani PNL este într-un proces de schimbare atât de radicală, încât încet dar sigur a ajuns să semene cu majoritatea partidelor, renunțând la principiile liberale și identitatea sa conservatoare, unică pe scena politică, îmbrățișând în același timp politica comercială în care se acționează brutal față de adversar, în funcție de ce dă bine la tv dar și în altă parte...despre care nu aș vrea să dezvolt. Asta era politica pe care PNL o amenda de fiecare dată în trecut.

Acum câteva luni am reușit să ducem în derizoriu și ,,funcția" ocupată în trecut de titanii liberali ai politicii românești pe care îi mai pomenim doar pe la comemorări, transformând-o într-o "glumă proastă" că altfel nu aș ști să o numesc...

Nu întâmplător se încearcă distrugerea acestui partid istoric și cred că suntem mai mulți care începem să observăm, fapt care îmi dă speranțe, pentru că România are nevoie de un partid autentic național-liberal.

Da, acesta este PNL în anul în care Dumnezeu a hotărât să mă întorc în Parlament, dar ce am găsit aici este la fel de grav. Nu mai avem oameni de stat, lideri politici în nici un partid, iar la întrebarea "de ce nu mai avem?", răspunsul îl puteți găsi doar urmărind procesul eliminării mele de pe scenă, cu câțiva ani în urmă...

Gândurile de renunțare m-au bântuit de multe ori în anul acesta, dar recunosc că încurajările voastre la prea micile mele realizări au dat sens și m-au încurajat să continui.

Dar ce avem de făcut?

În ultimii ani v-am vorbit despre oameni, mai ales despre cei din administrația locală, dar avem români de calitate și în Parlament.
Am spus-o în mai multe întâlniri că dacă cauți printre politicienii de la noi, pentru o construcție nouă în care ar trebui să așezi la aceeași masă oameni de calitate, responsabili, care pot lăsa demagogia si populismul la o parte, nu mai găsești decât prin PSD și PNL, partide care până la urmă, cu bune cu rele, au asigurat în cicluri, această democrație pe care o cunoaștem și pe care când o să o pierdem vom conștientiza ce am avut.

Vorbesc unii de asociere imorală si de contrastul doctrinar, da este posibil să fie adevărat, dar poate imi arată cineva unde mai este doctrina că eu sunt fan al celei de dreapta și consider ca asocierea cu USR a fost mult mai nocivă, pentru că ei sunt identificați doctrinar, dacă ne pricepem la analize, ca extremă stânga, adică ceva cu care un PNL autentic nu are cum să se mai asocieze vreodată.

Dacă ne mai încredem în curente apărute peste noapte care comunică exact pe limba poporului, dar care în adevăr seamănă foarte mult cu cele de prin anii '30 din Europa ( tot marxiste și la fel de extremiste ca la noi acum) pe care le-am văzut atunci cum se comportă când ajung la putere, o să ne pierdem în haos și o să ne depărtăm total de valorile si principiile democratice.

Da, această construcție PNL-PSD s-a facut și nu știu dacă au fost aleși cei mai buni pentru a fi miniștri dintre cei despre care vă spuneam mai sus că ar mai fi în cele două partide, dar știu un lucru: chiar dacă îl cunosc de puțin timp, Nicolae Ciucă este omul de care avem nevoie acum.

Chiar dacă nu este un politician autentic, îmi place la Nicolae Ciucă, seriozitatea, perseverența, sinceritatea, umanitatea pe care nu am mai văzut-o la liderii noștri de mult timp și, nu în ultimul rând, patriotismul, fie el si militar.

Da, nu stiu de ce fac asta, dar îmi asum să garantez după mult timp un ,,Om" pe Nicolae Ciucă, poate și din nevoia de a-mi regăsi speranța și motivația pierdută într-o lume care ai zice că nu este a noastră, parcă niște străini ar fi creat o lume total opusă celei în care am crescut și ne-am format.

Stăteam și mă întrebam, "cum ar trebui să se prezinte un om care vrea să facă ceva bun pentru noi, în lumea asta în care nici măcar așteptările nu mai știm să le definim?" dacă suntem sinceri.

Poate că Nicolae Ciucă este omul, dacă o să avem înțelepciunea necesară să eliminăm manipulările, devenind în același timp obiectivi și sinceri cu noi înșine.

Să ne rugăm ca Dumnezeu să îl binecuvânteze pe Primul Ministru, acest guvern, țara noastră și toți conducătorii ei, pentru că numai așa putem avea o viață mai bună, după cum știu creștinii că scrie în Scriptură:
,,Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii, pentru împăraţi și pentru toţi cei ce sunt înălţaţi în dregătorii, ca să putem duce astfel o viaţă pașnică și liniștită, cu toată evlavia și cu toată cinstea."
‭‭1 Timotei‬ ‭2:1-2‬ ‭

Așa să ne ajute Dumnezeu! Ne vom ruga dacă suntem creștini, dar dacă vom blestema și mai departe, vom suferi consecințele!

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.