Prefectura Prahova, anunț după tragedia de la Spitalul Movila din Ploiești: Câți bani a alocat pentru investiții

Publicat in Politica 11 Noiembrie 2021 522 ori
Google+ WhatsApp
Prefectura Prahova, anunț după tragedia de la Spitalul Movila din Ploiești: Câți bani a alocat pentru investiții
Prefectura Prahova, anunț după tragedia de la Spitalul Movila din Ploiești: Câți bani a alocat pentru investiții

Consiliul Județean Prahova a alocat Spitalului Județean de Urgență Ploiești, cea mai mare unitate medicală din județ, unde sunt preluați și tratați cei mai mulți și cele mai grave forme ale pacienților cu SARS-CoV2, suma de 37,312 milioane lei în acest an, anunță Prefectura Prahova.

Din această alocare bugetară, 22,525 milioane au fost direcționate pentru funcționarea spitalului, iar 14,787 milioane de lei au mers către investiții (aparatură și reparații capitale), precizează un comunicat al instituției.

Ultima alocare, în valoare de peste patru milioane de lei, a fost aprobată în ședința ordinară a Consiliului Județean, din data de 29 septembrie, fiind direcționată pentru gestionarea noului val al pandemiei de Covid-19 și achiziția de aparatură medicală.

Prefectura spune că la spital au fost realizate lucrări de renovare, instalația electrică era nouă și verificată, iar rampele de oxigen au fost montate anul trecut, înainte de declanșarea celui de-al treilea val pandemic.

Doi bărbați, de 74 și 75 de ani, au încetat din viață într-un incendiu care a avut loc în această dimineață la spitalul suport COVID din Ploiești. 15 pacienți au fost evacuați. O angajată a spitalului, care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, a fost transferată la Spitalul Floreasca din București. Incendiul s-a manifestat într-un salon de la parterul clădirii, pe o suprafață de aproximativ 20 mp.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.