Cîțu a aterizat acum pe planetă: „O să cer o anchetă” legat de valul 4

Publicat in Politica 21 Septembrie 2021 2229 ori
Google+ WhatsApp
Cîțu a aterizat acum pe planetă: „O să cer o anchetă” legat de valul 4
Cîțu a aterizat acum pe planetă: „O să cer o anchetă” legat de valul 4

Premierul Florin Cîțu se spală pe mâini de valul 4, de modul cum s-au pregătit autoritățile.

Acesta a declarat marți, la Sinaia, că va cere o anchetă/analiză cu privire la modul în care a fost pregătit sistemul sanitar pentru valul 4 al pandemiei de Covid.

Premierul a spus că el a cerut tot anul să rămână intactă capacitatea de răspuns la Covid și că, dacă nu s-a ținut cont de acest lucru, trebuie stabilit cine este responsabil de acest lucru.

„O să cer o anchetă/analiză pentru că vreau să știu cum a fost pregătit valul 4. Știam că vine valul 4. Eu am spus tot anul, deci după ce s-a terminat valul trei, am spus că nu vreau să se reducă numărul de paturi în secţiile ATI pentru Covid, am spus foarte clar că să rămână intactă capacitatea noastră de a răspunde. Aş vrea să văd cum a fost pregătit de Ministerul Sănătăţii acest val 4 şi să vedem dacă s-a ţinut cont de ceea ce am spus eu şi, dacă nu s-a ţinut cont, cine nu a ţinut cont şi va fi responsabil pentru asta", a declarat Florin Cîțu.

Premierul a mai spus că, potrivit ultimelor date, în România sunt disponibile 1.024 de paturi ATI pentru pacienții cu Covid, dar că atunci când Cseke Attila a preluat Ministerul Sănătății erau doar 600.

„Domnul ministru a înţeles mesajul meu, a adăugat câteva sute, vreo patru sute de paturi imediat şi va adăuga până la 1.600 de paturi cât mai curând posibil", a precizat premierul, care a mai spus că provocarea constă în asigugarea personalului medical pentru aceste secții.

Florin Cîțu le-a mai cerut marți angajaților DSP-urilor din țară să nu mai stea în birouri, să meargă în spitale și să se asigure că vor fi în cel mai scurt timp paturi și personal în secțiile ATI.

„Fac apel la conducerile direcțiilor de sănătate publică, nu mai stați în birouri, am spus acest lucru și astă iarnă, o spun și acum, mergeți, discutați cu managerii de spitale, verificați, în același timp ajutați-i să implementeze, dacă au nevoie de resurse sprijiniți-i ca să putem să avem în cel mai scut timp și mai multe paturi în secțiile ATI pentru Covid, dar și personalul și materialele sau medicamentele de care au nevoie", le-a transmis marți în cadrul unei videoconferințe premierul angajaților DSP.

Acesta a cerut implicare și din partea prefecților.

„Aveți o responsabilitate majoră în a verifica și a superviza modul în care sunt aplicate lucrurile pe care le-am solicitat. Să vă asigurați că Centrele Județene de Coordonare sunt activitate pentru a rezolva rapid situațiile care apar. Sunteți aici toți cei responsabili. Nu cred că trebuie să mai stresez să spun cât de important este să avem cât mai rapid personal și secțiile ATI. Am spus 1.600 de locuri, dar la cum evoluează s-ar putea să avem nevoie de 2.000, dar faceți un plan care să poate foarte rapid să crească numărul dacă este nevoie de locuri în ATI", a adăugat Florin Cîțu.

„Nu vreau să aud că nu este responsabilitatea mea, toți suntem aici pentru pacienți", le-a transmis celor din teritoriu șeful Guvernului.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.