Un consilier municipal USR-PLUS și-a dat demisia după ce presa locală a dezvăluit că făcea afaceri cu instituţii de stat

Publicat in Politica 17 Septembrie 2021 2556 ori
Google+ WhatsApp
Un consilier municipal USR-PLUS și-a dat demisia după ce presa locală a dezvăluit că făcea afaceri cu instituţii de stat
Un consilier municipal USR-PLUS și-a dat demisia după ce presa locală a dezvăluit că făcea afaceri cu instituţii de stat

Iulian Huşanu, consilier USR PLUS în Consiliul Local Iași, și-a dat demisia din consiliu și din partid după ce presa locală a dezvăluit că avea afaceri cu bani publici, inclusiv de la primării conduse de colegi de partid.

Anunțul a fost făcut marți de preşedintele organizaţiei municipale Iaşi a USR PLUS, deputatul Filip Havârneanu.

"Transparenţa şi corectitudinea sunt principalele valori care ghidează activitatea aleşilor locali USR PLUS. Atunci când proiectele personale interferează cu activitatea politică, aceste valori sunt cele care dictează drumul către o decizie corectă. Demisia colegului nostru este un gest de onoare şi etică. Iulian Huşanu este un antreprenor de succes, cu multe proiecte personale importante pentru comunitate. Îi mulţumim pentru toate eforturile depuse până acum în activitatea de consilier şi îi dorim mult succes în proiectele viitoare pentru Iaşi", a anunțat Filip Havârneanu într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Demisia lui Iulian Huşanu survine după ce într-o publicaţie locală a apărut un articol potrivit căruia acesta avea afaceri cu instituţii de stat, inclusiv cu primării conduse de colegi de partid.

Iulian Hușanu și-a anunțat și el demisia într-o postare pe Facebook, unde și-a prezentat și punctul de vedere privind dezvăluirile presei.

„Având în vedere că in prezent unii colegi din USR-PLUS consideră că realizarea unui PUZ sau afacerile cu instituţiile publice, chiar şi cu cele care nu au legatura cu USR-PLUS, nu pot fi realizate de către un membru de partid, vă rog sa luaţi in considerare următoarea declaraţie: Subsemnatul, Iulian Huşanu, vă rog să luaţi act de demisia mea din calitatea de membru USR-PLUS. Sunt pe deplin conştient că această demisie îmi anulează şi dreptul de a mai fi consilier local", a scris fostul consilier marți, pe Facebook.

Iulian Huşanu va fi înlocuit de Ana Codru, care este în vârstă de 31 ani, şi este arhitect de profesie.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.