Mafia siciliana pune mana pe deseurile din Sectorul 1. CLOTILDE, legaturi cu Cosa Nostra

Publicat in Politica 25 Iulie 2021 Actualizat: 25 Iulie 2021 2567 ori
Google+ WhatsApp
Mafia siciliana pune mana pe deseurile din Sectorul 1. CLOTILDE, legaturi cu Cosa Nostra
Mafia siciliana pune mana pe deseurile din Sectorul 1. CLOTILDE, legaturi cu Cosa Nostra

Ies la iveală afaceri necurate ale primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care a încheiat un nou contract de salubritate cu o firmă extrem de controversată, despre care s-a aflat că a avut legături cu mafia siciliană.

Cu cine a bătut palma Clotilde Armand. Prețuri de șase ori mai mari și directori controversați

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susținută de USR-PLUS, a încheiat contract cu firma BRAI-CATA, care prestează activitate pe prețuri de șase ori mai mari decât Romprest. Nicidecum mai ieftini, motivul principal prin care primarul din Sectorul 1 s-a justificat în fața cetățenilor pentru războiul purtat.

Curios lucru – Clotilde Armand acuza, în trecut, Romprest de prețuri mult prea exagerate. Culmea e că noile sume lasă cetățenii contrariați.

ADP Sector 1 a încheiat un contract de salubritate în valoare de 62.900 de lei (aproape 13.000 de euro) cu firma Brai-Cata din Sectorul 6, chiar în 23 iulie 2021, ziua decretării stării de alertă în Sectorul 1, potrivit anunțului de atribuire publicat în SEAP.

Tariful Brai-Cata este de 629 de lei pe tonă fără TVA, mai scump decat tariful Romprest despre care chiar Clotilde Armand spunea ca este cel mai scump din tara.

Cine e compania Brai-Cata din Sectorul 6, București

Compania Brai-Cata a fost fondată de sicilieni acuzați de legături cu Cosa Nostra. Potrivit documentelor firmei publicate în Monitorul Oficial, în februarie 2008, compania Urban a lui Doru Florescu a preluat pachetul majoritar de acțiuni de la Brai-Cata, cu sediu la acea vreme în Brăila, de la cetățenii italieni Rosario Raneri din Bagheria, Esposito Raffaele și Nudo Ernesto din Siracusa, Sicilia.

Potrivit presei anilor 2000, italianul Rosario Raneri, un fost polițist, a fost vizat de o anchetă de spălare de bani a Parchetului general, cu Direcția de Investigații Antimafia de la Roma. Raneri era acuzat de legături cu Cosa Nostra. El a fost asociat cu Paul Brener, contabilul lui Bernardo Provenzano, un alt personaj acuzat de legături cu mafia și binecunoscut jurnaliștilor anilor 90.

Istoria mafiei italiene in domeniul deseurilor din Romania

In 2017, sute de tone de deseuri periculoase din Italia au fost aduse în România într-o mega afacere în care apare numele mafiei italiene Camorra. Scandalul a izbucnit după ce a fost mediatizat de Gazeta Românească din Italia şi FLUX 24.

Iniţial, Guvernul Cioloş a dezminţit informaţia, iar Agenţia de Mediu a anunţat controale. La scurt timp Cioloş l-a demis pe şeful Agenţiei de Mediu fără nici o explicaţie publică.

Între timp, Gazeta Românească preciza că în Italia ar fi avut loc o licitaţie deci afacerea este în curs de derulare.

Datele afacerii sunt explozive şi mai mulţi lideri politici din România par a avea legătura cu ea. Regiunea Campania a încheiat o licitaţie pentru exportul a mai multor sute de mii de tone de deşeuri de la Napoli şi alte zone din Campania, puse sub sechestru în urmă cu mai mult de zece ani.

In 2019, autoritățile italiene au descoperit legături suspecte între Mafia și piața deșeurilor din România în cadrul unei anchete care a condus la condamnarea a patru italieni și a unui român. Tentaculele acestei adevărate caracatițe financiare are ca punct de plecare afacerile „celebrei" familii italiene Ciancimino, afiliată temutei Cosa Nostra.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.