Se anunta proteste masive. Pensionarii ies in strada

Publicat in Politica 10 Iunie 2021 7154 ori
Google+ WhatsApp
Se anunta proteste masive. Pensionarii ies in strada
Se anunta proteste masive. Pensionarii ies in strada

Pensionarii sunt nemulțumiți de nivelul de trai din România dar și de programul de austeritate al guvernului. Aceștia își vor striga nemulțumirile în stradă, în cadrul unui miting de protest organizat vineri, în Capitală.

Protestul pensionarilor este anunțat vineri, 11 iunie, la Ministerul Muncii, Palatul Cotroceni și sediul central al PNL. Mitingul este organizat de Alianţa Europensionarilor din România şi Sindicatul Judeţean al Pensionarilor Vâlcea, membri fondatori ai Federaţiei Naţionale „Solidaritatea Pensionarilor din România". (FNSPR).

La protest sunt aşteptate maximum 100 de persoane, iar evenimentul se va derula sub titulatura "Stopaţi deprecierea alarmantă a nivelului de trai al pensionarilor, aflat în prezent sub limita subzistenţei pentru un număr mare de pensionari", a transmis organizația sindicală într-un comunicat.

Acţiunea de protest va avea loc după următorul program: între orele 11:00 – 12:00 în faţa Ministerului Muncii; între orele 13:00 – 14:00 la Preşedinţia României – perimetrul statuii Leul; între orele 15:00 – 16:00 la sediul central al Partidului Naţional Liberal.

Le-a ajuns cuțitul la os

Printre altele, sindicaliștii îi acuză pe guvernanți de nerespectarea legii care prevede creșterea punctului de pensie şi de încălcarea flagrantă a legii privind indexarea pensiilor cu rata de creştere a inflaţiei şi 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie, ambele promulgate de președintele Klaus Iohannis.

FNSPR susține și că programul guvernului este unul de austeritate, care "va duce la o sărăcire aspră a populaţiei în general şi a pensionarilor în special".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.