Irina Alexe, polițista pensionată la 42 de ani și propulsată de USR-PLUS la șefia MAI, încasează o PRIMĂ LOVITURĂ!

Publicat in Politica 10 Iunie 2021 2350 ori
Google+ WhatsApp
Irina Alexe, polițista pensionată la 42 de ani și propulsată de USR-PLUS la șefia MAI, încasează o PRIMĂ LOVITURĂ!
Irina Alexe, polițista pensionată la 42 de ani și propulsată de USR-PLUS la șefia MAI, încasează o PRIMĂ LOVITURĂ!

Guvernul Cîțu a adoptat proiectul de lege privind majorarea opțională a vârstei de pensionare la 70 de ani. În acest proiect de act normativ apare și interdicția în ceea ce privește cumulul pensie-salariu în sistemul public.

Doi dintre șefii Ministerului Afacerilor Interne, mai exact secretarul de stat Irina Alexe, ajunsă în funcție pe filieră USR-PLUS, și secretarul de stat Aurelian Păduraru, fost șef la Serviciu Pașapoarte din cadrul Poliției Galați, numit în funcție la propunerea PNL, cumulează, în acest moment, pensia cu salariul.

Ei bine, după ce Legea privind interzicerea cumulului pensie-salariu va intra în vigoare, Alexe și Păduraru vor trebui să opteze fie pentru salariu, fie pentru pensie. Irina Alexe, fostă polițistă, s-a pensionat la 42 de ani, iar Aurelian Păduraru a ieșit la pensie la 49 de ani.


În calitate de secretar de stat, Irina Alexe a fost obligată să-și depună declarația de avere. Potrivit documentului verificat de Bugetul.ro, Irina Alexe are o pensie de serviciu de circa 3.000 de euro/lună. Mai exact, în 2020, ea primea o pensie lunară de 14.236 de lei.

Din pensie, Irina Alexe a câștigat, în 2020, 170.832 de lei.

Aurelian Păduraru, pensie de 6.600 de lei pe lună
Potrivit declarației de avere, verificate de Bugetul.ro, secretarul de stat numit pe filieră PNL a încasat anul trecut din pensie 79.200 de lei.

Astfel, conform calculelor noastre, el a încasat lunar o pensie de serviciu de 6.600 de lei.


Proiectul de lege urmează să fie trimis în Parlament, pentru a fi dezbătut în procedură de urgență. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie adoptat de Parlament, promulgat de președintele Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial.

Vor exista și excepții de la regula privind interzicerea cumulului pensie-salariu la stat.


Cui nu i se interzice cumulul pensie-salariu

a) persoanelor alese în funcții de autoritate sau demnitate publică sau celor pentru care durata mandatului este prevăzută de Constituție;


b) persoanelor care beneficiază de drepturi de autor în condițiile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

c) personalului didactic de predare pensionat încadrat în regim de plata cu ora în condițiile Legii educației naționale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare;


d) pensionarilor încadrați în gradul III de invaliditate;

e) membrilor Academiei Române;


f) asistenților personali și asistenților personali profesioniști prevăzuți de Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

g) asistenților maternali prevăzuți de Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare;


h) îngrijitorilor la domiciliu pentru persoana vârstnică prevăzuți de Legea nr. 17/2000 privind asistența socială a persoanelor vârstnice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.