Acum s-a aflat: In mandatul lui Dobre, Ploieştiul a cumpărat măşti la suprapreț

Publicat in Politica 18 Mai 2021 1039 ori
Google+ WhatsApp
Acum s-a aflat: In mandatul lui Dobre, Ploieştiul a cumpărat măşti la suprapreț
Acum s-a aflat: In mandatul lui Dobre, Ploieştiul a cumpărat măşti la suprapreț

Un studiu efectuat de asociaţia InfoCons cu privire la cheltuielile efectuate de primăriile municipiilor reşedinţă de judeţ în perioada martie-noiemrbie 2020 pentru achiziţia de măşti de protecţia arată că, în starea de urgenţă şi primele luni de stare de alertă, Primăria Ploieşti a alocat cea mai mică sumă din ţară, dar a avut, culmea, unul dintre cele mai mari preţuri medii pe bucată.

În perioada analizată, respectiv de la prima lună în care a fost declarată starea de urgenţă în ţara noastră şi până în noiembrie, care coincide cu finalizarea vechilor mandate şi perioada în care autorităţile actuale şi-au început activitatea, în România s-au făcut cheltuieli totală de peste 14,6 milioane de lei, pentru achiziţia a peste 6,2 milioane de măşti de protecţie, numai la nivelul primăriilor de municipii reşedinţă de judeţ. Ploieştiul este lider în două clasamente. A avut cele mai puţine măşti cumpărate în această perioadă şi cea mai mică sumă cheltuită. Să nu credeţi că a fost neapărat şi cea mai eficientă unitate. Ba din contră, administraţia locală, condusă de Adrian Dobre pe aproape toată durata perioadei analizate, a fost pe al cincilea loc din coadă în privinţa preţului mediu plătit pe mască, undeva la 4 lei pe bucată, faţă de o medie naţională de 2,33 lei, conform studiului InfoCons.

Primăriile care au cheltuit cele mai mari sume pentru achiziţia de măşti, conform studiului, sunt:
Primăria Municipiului Slatina- 5.776.120 lei;
Primăria Municipiului Braşov- 1.384.529, 30 lei;
Primăria Municipiului Alba Iulia – 838.450,20 lei.

Primăriile ce au cheltuit cele mai mici sume pentru achiziţia măştilor în această perioadă sunt:
Primăria Municipiului Ploieşti- 12.199,32 lei;

Citeste continuarea: https://actualitateaprahoveana.ro/actual/stiri-nationale/32955-ploiestiul-a-cumparat-masti-putine-la-preturi-pe-bucata-mari-conform-unui-studiu-infocons

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.