E dus cu pluta, saracu'! Bulai aruncă petarda zilei: „Desființarea TVR-ului”! Scandal cu PNL, pe numirea noii sefe a televiziunii publice

Publicat in Politica 12 Mai 2021 1043 ori
Google+ WhatsApp
E dus cu pluta, saracu'! Bulai aruncă petarda zilei: „Desființarea TVR-ului”! Scandal cu PNL, pe numirea noii sefe a televiziunii publice
E dus cu pluta, saracu'! Bulai aruncă petarda zilei: „Desființarea TVR-ului”! Scandal cu PNL, pe numirea noii sefe a televiziunii publice

Alternativa la reformarea TVR este desființarea Televiziunii Publice, a declarat președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Iulian Bulai, deputat USR PLUS.

El are „mari dubii" că TVR poate deveni un post relevant cu Ramona Săseanu la conducere, propusă de liberali.

Doina Gradea și Georgică Severin au fost demiși de Parlament din fruntea TVR, respectiv a SRR. În locul lor au fost numiți doi interimari: Ramona Săseanu, susținută de liberali, și Liviu Popescu, propus de USR PLUS.

Iulian Bulai a explicat la RFI că șefa interimară a TVR a fost propunerea PNL, care trebuie să și-o asume: „Pe domnul Liviu Popescu (propus de USR PLUS) l-aș descrie ca un profesionist, un om care s-a format în radio, care și-a dezvoltat cariera profesională în radio, care a lucrat la BBC, a lucrat și la alte posturi de radio și televiziune din România și care știe foarte bine ce face, un om care eu cred că va reforma bine instituția și care o va face relevantă (...). Legat de propunerea pentru TVR nu aș avea nici o opinie, pentru că este propunerea PNL, de aceea îi las pe colegii mei de la PNL să analizeze și profilul și CV-ul și istoricul doamnei Săseanu".

Deputatul USR PLUS a mai zis că formațiunea lui s-a opus în coaliție numirii Ramonei Săseanu în fruntea TVR: „Este un rezultat al unei discuții unde noi am spus că avem anumite semne de întrebare și anumite critici, care nu au fost ascultate și nu s-a mai putut face nici o negociere sau mișcare. Ce trebuie să facă cei doi șefi ai Radioului Public și TVR în momentul de față este să regândească instituțiile, să asigure un interimat bun, corect, până la o conducere plină, să reconstruiască pe cât se poate de mult aceste două instituții și să nu înceapă o vânătoare de pesediști. Ideea că vin ai noștri, pleacă ai voștri și unii îi dau afară pe alții și fac un război intern, negăsind o cale de reconciliere între angajați, jurnaliști, staff tehnic, nu este soluția pentru viitorul Radioului Public și al Televiziunii".

Iulian Bulai a susținut că răspunsul PNL la rezervele USR PLUS a fost un NU ferm: „Președintele USR PLUS, Dan Barna, a abordat și aceste îngrijorări cu președintele Ludovic Orban, ne-am opus în aceste ședințe de coaliție acestei propuneri, am ridicat aceste semne de întrebare. Răspunsul a fost NU, tranșant și ferm din partea colegilor de coaliție".

Întrebat care sunt semnele de întrebare, președintele Comisiei de Cultură a răspuns: „În opinia mea, cred că lipsa de capacitate managerială și anvergură profesională pentru un asemenea post, care presupune gestionarea a două mii de angajați și 82 de milioane de euro, cu o miză uriașă pentru toată țara și pentru scena media din România, o instituție care trebuie transformată dintr-o instituție cvasi-relevantă acum în primul motor de știri și informare din România. Acest lucru trebuie să se întâmple. Am mari dubii că se va întâmpla cu doamna respectivă în funcția de președinte-director general de la TVR, dar este asumarea PNL, ei trebuie să răspundă pentru această propunere".

Iulian Bulai e de părere că dacă TVR-ul nu se reformează, ar trebui luată în calcul desființarea sa: „Alternativa este o mișcare foarte radicală și anume desființarea TVR-ului. Dacă nu creează știri relevante, dacă nu-și justifică această activitate și o investiție uriașă, atunci trebuie să ne punem semne serioase de întrebare dacă își mai justifică existența. Este o opinie personală".

Ramona Săseanu, susținută de liberali, a fost numită în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune cu 240 voturi pentru şi 135 împotrivă.

Liviu Popescu, propus de USR PLUS, a fost numit în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune cu voturi pentru şi 134 împotrivă.

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.