Senatorul de Prahova Laura Fulgeanu Moagher, printre inițiatorii unui proiect care propune ca plata rovignetei să fie suspendată, în stare de urgență și stare de alertă  

Publicat in Politica 07 Mai 2021 Actualizat: 07 Mai 2021 1163 ori
Google+ WhatsApp
Senatorul de Prahova Laura Fulgeanu Moagher, printre inițiatorii unui proiect care propune ca plata rovignetei să fie suspendată, în stare de urgență și stare de alertă  
Senatorul de Prahova Laura Fulgeanu Moagher, printre inițiatorii unui proiect care propune ca plata rovignetei să fie suspendată, în stare de urgență și stare de alertă  

Un grup de parlamentari a depus, la Senat, la finalul lunii aprilie, un proiect de lege pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 15/2002 referitoare la introducerea tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România.

Proiectul propune că, "pe durata stării de asediu şi a stării de urgenţă instituite conform legii, tarifele de utilizare prevăzute în Anexa nr. 1 se suspendă de la plata şi verificare. Tarifele de utilizare achitate valabile la data instituirii stării de asediu sau, după caz, a stării de urgenţă îşi prelungesc de drept valabilitatea pe perioada acestor măsuri".

Același proiect, semnat și de parlamentarul de Prahova Laura Fulgeanu Moagher, propune ca, "pe durata stării de alertă declarate conform legii, care are drept consecinţă, potrivit legii speciale, instituirea carantinei de către autorităţile competente sau limitarea parţială teritorială, în localităţi sau zone geografice, a dreptului de circulație ori condiţionarea ieşirii/intrării din acestea în intervalele orare stabilite, tarifele de utilizare prevăzute în Anexa nr. 1 se datorează în cuantum de 50% din valoarea nominală aferentă fiecărui tip de vehicul şi fiecărei durate de utilizare din cadrul perioadei măsurii respective. Valabilitatea tarifelor de utilizare aflate în curs la data declarării stării de alertă a căror durata este cel puţin egală cu perioada măsurii respective şi pentru care a fast achitat tariful integral prevăzut în Anexa nr. 1, se prelungesc de drept cu jumătate din durata măsurii respective".

Semnatarii proiectului argumentează că modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 15/2002 va uşura povara fiscală a românilor, persoane fizice sau persoane juridice. "Vorbim, concret, despre plata rovignetei în condiţiile restricţiilor de deplasare a cetăţenilor. Astfel, ]n condiţiile de stare de asediu sau de urgenţă, plata rovignetei se va suspenda. Iar m condiţiile stării de alertă, valoarea acesteia se va reduce la jumătate. Tehnic, se va circula cu rovignetele deja eliberate şi plătite un timp mai îndelungat. Nu este nevoie ca statul să facă vreo cheltuială suplimentară. Oamenii nu se mai pot deplasa liber, prin urmare nu pot fi obligaţi să plătească pentru că nu își pot exercita pe deplin acest drept. Suntem obligaţi să facem aceasta minimă reparative", consideră inițiatorii proiectului de lege.

Sursa: Actualitatea Prahoveana

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.