Laura Moagher: PSD cere guvernului să ia rapid o decizie privind testarea în școli

Publicat in Politica 07 Mai 2021 480 ori
Google+ WhatsApp
Laura Moagher: PSD cere guvernului să ia rapid o decizie privind testarea în școli
Laura Moagher: PSD cere guvernului să ia rapid o decizie privind testarea în școli

PSD cere guvernului să ia rapid o decizie privind testarea în școli, mai ales că s-a aprobat un nou test non-invaziv, în România.

Invocarea recomandărilor INSP, pentru lipsa unei decizii privind testarea elevilor în școli este absolut penibilă, pentru că INSP nu s-a referit doar la testele rapide non-invazive (pe bază de salivă) când a spus că nu sunt suficient de sigure, CI LA TOATE TESTELE RAPIDE cum au fost cele 1,38 milioane de doze cumpărate și nefolosite de autorități pentru testarea elevilor pe bază de extrudat nazal și faringian.

Dacă acele teste erau suficient de bune pentru a fi cumpărate, în pofida protocolului INSP, atunci cele pe bază de salivă sunt la fel bune.

Acum dacă ANMR a aprobat un nou test non-invaziv care poate fi administrat fără asistență medicală, Guvernul nu mai are nicio scuză pentru lipsa testării pe scară largă în unitățile de învățământ.

Recomandarea INSP, la care face acum trimitere ministrul Educației, nu se referă doar la testele de saliva, ci la toate testele rapide, inclusiv la cele 3 milioane de teste cumpărate de Ministerul Sănătății la începutul semestrului 2.

Laura Fulgeanu-Moagher,
Senator PSD PRAHOVA

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.