E clar, ursul a fost de vina! Ca o coincidenta, Iohannis a fost decorat de tatal austriacului care a omorat ursul carpatin

Publicat in Politica 06 Mai 2021 594 ori
Google+ WhatsApp
E clar, ursul a fost de vina! Ca o coincidenta, Iohannis a fost decorat de tatal austriacului care a omorat ursul carpatin
E clar, ursul a fost de vina! Ca o coincidenta, Iohannis a fost decorat de tatal austriacului care a omorat ursul carpatin

Prinţul care a împuşcat, într-o pădure din Covasna, cel mai mare exemplar de urs din pădurile românești, este unicul fiu al lui Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele Societăţii Europene Coudenhove-Kalergi. Cel care l-a decorat anul trecut pe președintele României, Klaus Iohannis, pentru rolul său în... construcţia europeană.

Vai de premiul lui Klaus Iohannis!


Un an mai târziu, fiul său venea și declanșa în România scandalul primăverii. Uciderea ursului Artur.
Despre premiul acordat atunci scria Cornel Nistorescu, încă din martie 2020. Directorul cotidianul.ro scria atunci, în 6 martie, în editorialul „Vai de premiul lui Klaus Iohannis!":
„Mi-a luat un oarece timp să fac o fișă despre opera și despre premiul Richard Nikolaus von Coudenhove-Kalergi. Nu știam aproape nimic despre un personaj influent, contestat, spectaculos și fascinant în epoca sa.

Presupun că ceata #Rezist și trompeții care îl iubesc la nebunie pe președintele Iohannis știau mai multe decît mine, din moment ce s-au avîntat să-l trîmbițeze. Altfel, nu înțeleg cum a fost vînturată știrea peste tot ca o mare onoare și ispravă pentru România și pentru președintele ei!?
Oricum, ideea pan-europeană poartă și semnătura sa, după cum von Coudenhove-Kalergi nu poate scăpa de afrimația că „Rasa viitorului este euro-asiatică-negroidă, extrem de asemănătoare cu anticii egipteni și va înlocui multiplicitatea popoarelor cu o multiplicitate a personalităților".
Iată cum prezintă site-ul Amazon, sub semnătura Dimitra Ekmektsis, cartea lui von Coudenhove-Kalergi la apariția ei în limba engleză:

"Lectura lucrării «Idealismul practic» cere să ai nervii tari! Este cel mai detaliat și amplu plan de distrugere a națiunilor și popoarelor din Europa; Richard Coudenhove-Kalergi invită nu doar la distrugerea națiunilor europene, ci și la un genocid deliberat al rasei albe de pe continentul european. El propune ca acest lucru să se realizeze prin intermediul migrației de masă forțate, prin care să se creeze o rasă omogenă nediferențiată, dominată de o elită plutocratică care se autopropulsează".

„Rasa omogenă nediferențiată" este esența teoreiei lui von Coudenhove-Kalergi și ideea care l-a făcut faimos și pe care presupun că și premiul o promovează cu oarecare discreție.
Cu siguranță că președintele României era străin de conținutul acestei cărți. N-are nici o legătură cu fizica și nici cu PSD-ul! Presupun că la fel de străin de această carte era și Preafericitul părinte patriah Daniel, prezent la decernarea premiului mai mult pentru a da greutate festivității, decît din respect sau împărtășire a teoriei lui Kalergi. A fost invitat și el ca reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române la decernarea unui premiu și s-a dus. O fi auzit și părintele patriarh că și alți politicieni (Henry Kissinger, Tony Blair și Angela Merkel) l-au primit și s-a grăbit să stea și el în primul rînd, alături de Ludovic Orban, Raluca Turcan, Robert Cazanciuc și Valer Dorneanu (inexplicabil, marea juristă Livia Stanciu nefiind invitată). Iată ce scrie un analist ortodox, Mihai Silviu Chirilă, pe un site de specialitate despre aceeași decernare:

"Evenimentul ar putea fi considerat unul de mare anvergură și de cinste pentru autoritățile românești, dacă acest premiu nu ar ascunde un aspect mai puțin cunoscut publicului larg: cel în cinstea căruia a fost instituit acest premiu este autorul unei cărți, numite «Idealismul practic», în care susține ideea metisării populației europene cu populații africane și asiatice, în așa fel încât diversitatea actualelor națiuni europene să fie înlocuită cu o diversitate a indivizilor, care să nu aibă nicio rădăcină culturală, spirituală, religioasă, niciun atașament față de valorile tradiționale ale culturii și spiritualității europene, ci doar față de constructul European".

Presa românească a trecut prea repede și nedrept peste eveniment și peste decernarea premiului ca peste o știre cu un blocaj pe linia de tramvai."Egiptenii noștri de rasă mixtă", adică metisați deja de calculatoare, fericiți să bingăne știri de pe alte agenții au cădelnițat decernarea și premiul, umflîndu-l bine și lăsîndu-l pe președinte să se bucure și să zîmbească satisfăcut la bogăția colecției sale de titluri, premii, onoruri și diplome. Vorba ceea, dacă este un premiu care stă acasă și la Tony Blair și la Angela Merkel, sigur este ceva de capul lui! Vorba aceea, el înseamnă încă un cui pe scara asceniunii sale europene.

Sper să nu supăr pe nimeni, dar prezența lui Donald Tusk (rămas deocamdată doar președintele popularilor europeni) nu depășește cu nimic prezența patriarhului sau a Ralucăi Turcan. Cu acest prilej, simpaticul politician polonez a mai dat o probă de cules scame prețioase în momente solemne, spunînd la ceremonie ceea ce nici soția lui Klaus Iohannis n-ar fi îndrăznit.
Care ar fi explicația acestui premiu și a tămîiatei ceremonii de la Palatul Cotroceni? Anul 2020 nu s-a terminat și premiul (oricum nu important și nu de mare vizibilitate!) nu poate avea caracter de prognoză politică. Trebuie să răsplătească oarece fapte. Din păcate, în afara unor călătorii tăcute, (în ultimii cinci ani, nu în doi) președintele nostru nu are cine știe ce performanțe europene. N-a convins pe nimeni de nimic și n-a lansat nici o idee politică majoră. Nu-i exclus ca dărîmarea guvernului PSD și contribuția modestă la „formarea majorității populare" (cea invocată de Ludovic Orban la reuniunea popularilor de la Zagreb) să fie un motiv. Un altul decît ceva bazat pe oarce interese economice, eu unul nu pot să văd.

Klaus Iohannis și Premiul Marele dezbinator


Cum spuneam în articolul de ieri, Klaus Iohannis merită un premiu de „Mare dezbinator al Românilor". Pînă acum, pare a fi cea mai importantă opera a sa. Ar putea primi și premiul „Ghinion" pentru numirea lui Augustin Lazăr ca procuror general, intrînd astfel împreună în istoria statului totalitar. Tot el ar putea primi și marele premiu pentru naveta București-Sibiu pe care l-am putea denumi „Navetistul de aur". Și tot el are deja rezultate deosebite în activitatea de citire și interpretare a Constituției României. S-ar numi simplu „Cititorul Constituției României".


Fără îndoială, pe lîngă taote acestea și multe altele, i s-ar cuveni și o Diploma de onoare pentru aplicarea democrației împotriva partidelor politice!

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.