Voiculescu se sterge la fund cu legea

Publicat in Politica 20 Aprilie 2021 603 ori
Google+ WhatsApp
Voiculescu se sterge la fund cu legea
Voiculescu se sterge la fund cu legea

„Asta e una dintre frustrarile mele, ca nu se discuta pe fond. Pe fond, lucrurile scrise in acel ordin sunt cat se poate de corecte si de benefice interesului public. Pe forma, sa spunem ca ar fi fost o problema, dar nu acest lucru era cel mai important pentru că se rezolva in 15 minute", a declarat Vlad Voiculescu la EuropaFm.

Declarația fostului ministru al Sănătății e stupefiantă. Recunoaște că există o problemă pe forma Ordinului, dar spune că nu ar fi important. Într-un cuvânt legea e facultativă, o respectăm când vrem noi...

Ordinul invoca in preambul un temei legal, art 57, alin 1 din Codul Administrativ.

Acel articol zice așa: ARTICOLUL 57

Actele miniștrilor(1) În exercitarea atribuțiilor ce îi revin, ministrul emite ordine și instrucțiuni cu caracter normativ sau individual.
Adică se invoca un temei legal, care apoi nu se respecta, deci e pus de forma... Sa fie un articol pus acolo. Apoi, un ordin de ministru/secretar de stat are un circuit intern de avizare. De la directia care îl inițiază, aviz juridic, alte avize și, in final, semnează demnitarul. Decizia asta, care trebuia sa fie ordin, a urmat acel circuit? S-a luat avizul juridic?
În plus un ordin contine întotdeauna un articol care spune ce structura duce la îndeplinire prevederile respectivului ordin, cine este responsabil din aparatul de lucru al ministerului ca de asta exista. Aici nu există. Se scrie doar "decizia se comunica", dar cine o comunica concret? Responsabilul?

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.