Pana acum fugea de declaratii, acum a prins glas! Voiculescu: Am crezut că premierul nu va folosi forța pe care i-am dat-o pentru imaginea sa politică

Publicat in Politica 16 Aprilie 2021 349 ori
Google+ WhatsApp
Pana acum fugea de declaratii, acum a prins glas! Voiculescu: Am crezut că premierul nu va folosi forța pe care i-am dat-o pentru imaginea sa politică
Pana acum fugea de declaratii, acum a prins glas! Voiculescu: Am crezut că premierul nu va folosi forța pe care i-am dat-o pentru imaginea sa politică

Vlad Voiculescu a făcut primele declarații, la două zile după ce a fost demis de la conducerea Ministerului Sănătății. El a spus că încheie cele 113 zile de mandat care au fost unele de ciocniri ale mentalităților.

El le-a mulțumit medicilor, asistentelor, infirmierelor și ambulanțierilor pentru efortul depus în criza sanitară, precum și echipei de la MS care a rămas parțial în MS și celor care i-au scris mesaje în aceste zile. Totodată, el i-a mulțumit Andreei Moldovan.

Prezentă la conferința de presă, Andreea Moldovan a spus că a venit în echipa ministerului la solicitarea lui Vlad Voiculescu.

"Știam că are planuri bune. Am apreciat că nu am fost condiționată politic. Am putut veni cu problemele pe care le cunoșteam și să încerc să le rezolv. Am avut avantajul că am știut ce se întâmplă în spitale și am comunicat constant cu ei.

Am lucrat până noaptea târziu împreună, am regretul că mai erau niște ordine care trebuiau să iasă, inclusiv cel privind igiena și curățenia din spitale.

Mai aveam și testarea în farmacii, sper să nu se încheie aici.

Despre indicii de carantină, discutarea lor s-a făcut în două zile succesive, la sediul MS, cu participarea reprezentanților INSP, ai DSU - Arafat -, epidemiologi, asistenți medicali, ministrul. S-a revenit a doua zi cu clarificări, forma finală a fost cea agreată de toți la minister și apoi în grupul tehnico-științific. Nu am lucrat de capul meu.

Rugăminte pentru presă - ce s-a întâmplat în ultima perioadă, contau mesajul și gândul transmis mai departe. Este important să fim deschiși și să dorim să prezentăm adevărul. Să fim calmi și obiectivi. Situația din țară e gravă, avem nevoie de solidaritate", a spus Moldovan.

Principalele declarații ale lui Vlad Voiculescu:

Mandatul meu s-a încheiat acum două zile. Asta a pus punct unui șir de 113 zile de mandat și de ciocniri între mentalități.

M-am gândit mult care să fie abordarea. Aș prefera să fiu sincer și să spun că mi-e temă pentru oamenii din țara asta, pentru cei care au nevoie de ajutor, care sunt văzuți de politicieni doar ca electorat, pentru cei care așteptau o schimbare și care au văzut că dacă superi prea tare sistemul nu mai e nevoie de argumente pentru a te elimina.

Vulnerabilitățile centrale și din teritoriu sunt înfricoșătoare, nu sunt ale unui ministru, ci ale unui sistem.

Am preluat un minister în colaps.

Am crezut că premierul numit de coaliție nu va folosi forța pe care i-am dat-o pentru rațiuni care țin ai degrabă de cariera sa politică. România are nevoie de politicieni care să acționeze în interesul oamenilor. Cred că am greșit în anumite aspecte, când m-am așteptat la o anumită decență în vremuri de pandemie, din partea unor politicieni sau a unei părți a presei. Am crezut că am ieșit din epoca epoleților, a privilegiilor.

Am insistat la începutul acestui an ca vaccinarea să fie făcută mai întâi pentru bătrâni și bolnavi. A fost decizia altcuiva ca lucrurile să se întâmple altfel.

Ne-am pomenit cu un corp de control care a aruncat în spațiul public acuzații neîntâlnite în lumea civilizată. Un guvern care transmite către parchet lucruri pe care nu le prezintă public, un premier care dă un semnal și semnalul e mai important decât acuzațiile care sunt ridicole. Semnalul pentru orice om din sistemul de sănătate este că dacă vrei să aperi interesul public, dacă vrei transparență, dacă vrei să oferi informații publice, trebuie să te temi. Pentru că dacă deranjezi pe cine nu trebuie, sistemul va acționa împotriva ta cu tot ce are.

Gestionarea pandemiei așa cum s-a petrecut în ultimele luni a avut parte de câteva episoade pe care publicul le-a realizat mai puțin. Premierul României discutând aproape niciodată cu MS, premierul lansând targeturi, ținte, fără să discute cu nimeni, premierul României transformându-se în primul epidemiolog al țării, vorbind de lucruri pe care nu le cunoștea, pe care nu le-a discutat cu experții.

Deschiderea școlilor e un succes dar dintr-un efort comun s-a pasat vina spre MS.

Fiecare accident din sistemul sanitar a fost manipulat, folosit politic de către opoziție, sigur, este firesc, ce este nefiresc e că parteneri de coaliție să folosească accidente sau moduri mai puțin perfecte de a aborda o situație precum cele de la Foișor, respectiv de la Babeș, lucruri care nu țineau de MS.

Spun că responsabilitatea clară pentru evacuarea de la Foișor era în sarcina altcuiva. Am lăsat lucrurile astea să treacă pentru că m-am gândit că într-un guvern de coaliție există totuși limite.

În final ne-am pomenit cu un premier care își bate joc de muncă unei echipe pe care n-a construit-o, n-a cunoscut-o și pe care și-a permis să o exact că Tudorel Toader acum câțiva ani. Nu e niciun loc în sănătate care să nu fi fost afectat de politizare.

Ministrul sănătății Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu, miercuri. Decizia a venit pe fondul mai multor crize din sănătate, ultima fiind evacuarea pacienţilor de la Spitalul Foişor, accentuate de ordinul privind criteriile de carantină, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, demisă şi ea miercuri din funcţie.

Premierul Florin Cîţu a explicat de ce a luat decizia de a-l demite pe Vlad Voiculescu. El a spus că a vrut să se asigure că oamenii îşi vor menţine încrederea în instituţiile statului.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.