BOMBA! Incepe procesul lui "Portocala", acuzat ca i-a fabricat dosarul lui Vlad Cosma, fost deputat

Publicat in Politica 24 Martie 2021 754 ori
Google+ WhatsApp
BOMBA! Incepe procesul lui "Portocala", acuzat ca i-a fabricat dosarul lui Vlad Cosma, fost deputat
BOMBA! Incepe procesul lui "Portocala", acuzat ca i-a fabricat dosarul lui Vlad Cosma, fost deputat

Incepe procesul fostului procuror DNA Mircea Negulescu (foto), zis “Zdreanta” sau “Portocoala”. Ne referim la unul dintre dosarele in care este vizat Negulescu. Este vorba mai exact despre cauza in care Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) l-a trimis in judecata pe Mircea Negulescu pentru cercetare abuziva, instigare la inducerea in eroare a organelor judiciare, precum si patru fapte de influentarea martorilor, in legatura cu modul in care acesta i-a fabricat dosar ex-deputatului Vlad Cosma, care a fost hartuit ani de zile de “Zdreanta”, tarat prin instante, pentru ca in final sa fie achitat.


Concret, dosarul lui Mircea Negulescu a trecut de camera preliminara. Inalta Curte a respins miercuri, 24 martie 2021, contestatia formulata de Mircea Negulescu impotriva incheierii judecatoarei ICCJ Lucia Tatiana Rog din noiembrie 2020, care constatase legalitatea rechizitoriului. Practic, decizia ICCJ de miercuri, 24 martie 2021, ca si cea din noiembrie 2020 nu fac decat sa confirme ca SIIJ a emis un rechizitoriu cat se poate de solid in acest caz, aspect care vine sa contrazica toate alegatiile aruncate impotriva sectiei in ultima perioada.

 

Iata minuta ICCJ din 24 martie 2021 (dosar 1408/1/2020/a1.1):

 

“Respinge, ca nefondata, contestatia formulata de inculpatul Negulescu Mircea impotriva incheierii nr.466 din data de 10 noiembrie 2020 pronuntata de judecatorul de camera preliminara din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia penala, in dosarul nr.1408/1/2020/a1. Obliga petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pentru contestatorul inculpat, in cuantum de 313 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in camera de consiliu, astazi, 24 martie 2021”.

 

Iata minuta incheierii nr. 466/2020, pronuntate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie in cauza nr. 1408/1/2020/a1:

 

„Respinge, ca nefondate, cererile si exceptiile formulate in cauza. Constata legalitatea sesizarii Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia Penala cu rechizitoriul nr. 2170/P/2019 din 04 iunie 2020 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, privind pe inculpatul Negulescu Mircea, legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala. Dispune inceperea judecatii.

Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta din Camera de Consiliu, azi, 10 noiembrie 2020”.

 

Facatura lui Negulescu impotriva lui Cosma s-a soldat cu achitare la fond

 

Dupa cum afirmam, cauza SIIJ are in vedere felul abuziv in care Mircea Negulescu „Portocala” – pe vremea cand activa la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti – i-a fabricat un dosar fostului deputat PSD Vlad Cosma pentru presupuse fapte de instigare la evaziune fiscala si instigare la spalare de bani. In aceasta din urma cauza, Cosma a fost acuzat ca in primavara anului 2012, in campania pentru alegerile locale, l-ar fi determinat pe omul de afaceri Petrica Lucian Usurelu (administratorul Allisano Business Park SRL) sa inregistreze in contabilitate o factura fictiva de aproape 1,1 milioane de lei. Dupa cum Lumea Justitiei v-a prezentat deja, dupa ani de zile in care Vlad Cosma a fost hartuit de “Zdreanta” si tarat prin instante, rechizitoriul semnat de Negulescu a produs o achitare in prima instanta, pe 14 august 2020, la Tribunalul Prahova (click aici pentru a citi).

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.