USR, după ce a nominalizat un fost membru PSD pentru o funcţie de subprefect: Şi PSD are oameni valoroşi

Publicat in Politica 24 Februarie 2021 508 ori
Google+ WhatsApp
USR, după ce a nominalizat un fost membru PSD pentru o funcţie de subprefect: Şi PSD are oameni valoroşi
USR, după ce a nominalizat un fost membru PSD pentru o funcţie de subprefect: Şi PSD are oameni valoroşi

O nouă dovadă că USR vrea să vrea să recruteze toți oamenii PSD-ului. PNL Arad critică, miercuri, nominalizarea USR pentru o funcţie de subprefect în judeţ, arătând că cel propus, Vasile Cătana, este fost membru PSD. Astfel, într-un comunicat de presă cu titlul „PSD are subprefect... via USR", vicepreşedintele PNL Arad Ionel Bulbuc afirmă că nominalizarea lui Vasile Cătana „este o mare dezamăgire pentru electoratul USR", care de-a lungul timpului a criticat „traseismul politic".

„Vasile Cătana este un cunoscut fost membru al PSD, care ajunge acum într-o funcţie de demnitate publică din partea colegilor noştri de alianţă. Domnul Cătana nu a trecut un test electoral uninominal cu sigla USR în spate, care să îi dea dreptul să revendice susţinerea alegătorilor. Nu era vorba că vor oameni noi în politică? Această nominalizare este cred o mare dezamăgire pentru electoratul USR, care a auzit din partea acestui partid că se opune atât PSD, cât şi traseismului politic, fenomen pe care l-a criticat fără nuanţe şi fără concesii.

Dar pe care, aşa cum ştim, îl practică din plin. Nici vorbă de concurs pentru funcţie, nici vorbă de competenţă pentru că nimic din parcursul profesional al celui nominalizat de USR nu are legătură cu exigenţele funcţiei de subprefect. Este o dezamăgire şi pentru mine personal, consider că alianţa de dreapta pe care am construit-o, de sus până jos, fără PSD şi împotriva PSD nu trebuie să propună pentru funcţii şi demnităţi publice oameni care provin din acest partid", se arată în comunicatul semnat de Ionel Bulbuc.

Replica USR: Și PSD are oameni valoroși

Contactat de AGERPRES, preşedintele USR Arad, Răzvan Anghel, a declarat că Vasile Cătana a trecut prin „filtrele" partidului şi a primit derogare pentru a fi acceptat membru. Ba mai mult, useristul susține că „și PSD are oameni valoroşi".

„A trecut prin toate filtrele USR. A fost doi ani doar voluntar înainte de a se înscrie în partid, a muncit mult şi a primit derogare pentru a fi acceptat membru. Nu cred ca este o problemă cu această nominalizare, este un om valoros. Şi PSD are oameni valoroşi", a spus Anghel.

Nu este, însă, singurul caz de acest fel. Amintim că PS News a prezentat zilele trecute cazul lui Victor Sebastian Florescu, un apropiat al familiei Firea-Pandele, pus de primarul USR-ist Radu Mihaiu pe funcția de administrator public (city manager).

Din 2017, Victor Sebastian Florescu a ocupat mai multe funcții în primăriile din București. A fost șef serviciu buget la Administrația Domeniului Public Sector 1, iar după patru luni a fost promovat în funcția de director economic la aceeași instituție. Tot după câteva luni, în 2018, ajunge director economic la SC Compania Municipală Parking București SA, o companie înființată de Gabriela Firea pe când era la conducerea Primăriei București. Deși a ocupat de atâtea ori funcția de director economic, Victor Sebastian Florescu nu este economist, el fiind licențiat în turism și agricultură.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.