Studenţii îşi strigă durerea în stradă! Au ieşit să protesteze din cauză că le-au fost luate gratuităţile

Publicat in Politica 20 Februarie 2021 1097 ori
Google+ WhatsApp
Studenţii îşi strigă durerea în stradă! Au ieşit să protesteze din cauză că le-au fost luate gratuităţile
Studenţii îşi strigă durerea în stradă! Au ieşit să protesteze din cauză că le-au fost luate gratuităţile

Sindicatul Elevilor şi Studenţilor Militanţi protestează, sâmbătă, în Bucureşti, "pentru apărarea gratuităţii la călătoriile cu CFR". Protestatarii vor picheta sediile PNL, USR PLUS şi Guvernul.

Şi-au intitulat protestul Marşul Pomanagiilor
"Evenimentul intitulat Marşul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului va avea loc sâmbătă, 20 februarie, în Bucureşti.

Întâlnirea va avea loc la ora 14.00 în faţa sediului USR de pe Şoseaua Pavel D. Kiseleff, participanţii urmând să picheteze şi sediul PNL de pe Bulevardul Aviatorilor, pentru ca apoi să plece spre Piaţa Victoriei şi să-şi facă mesajul auzit în faţa Guvernului", a transmis Sindicatul Elevilor şi Studenţilor Militanţi.

La miting sunt aşteptate aproximativ 40 de persoane, iar organizatorii anunţă că vor fi respectate măsurile de distanţare socială şi protecţie. Evenimentul este deschis oricărui participant, indiferent de vârstă sau de ocupaţie.

Studenţii contestă măsurile de austeritate
"Organizatorii protestului insistă că măsurile de austeritate lovesc în cei mai vulnerabili dintre tineri şi că Guvernul sacrifică accesul la mobilitate al studenţilor în jocurile politice la care ia parte.

Aceştia se opun, de asemenea, posibilelor soluţii de compromis prin care politicienii încearcă să tempereze reacţiile venite din partea tinerilor în ultimele zile", au mai transmis studenţii.

„Mesajul nostru este clar: Nu vă atingeţi de drepturile existente. Dacă acceptăm compromisuri, măsurile de austeritate vor continua pe zi ce trece. Am văzut deja cum premierul şi-a motivat ideologic opoziţia faţă de gratuitate şi ne putem imagina continuarea.

Trebuie să existe o reacţie fermă„, a declarat Mihnea Teodor Popescu, unul dintre membrii Sindicatului.

Şi alte organizaţii ale studenţilor au protestat faţă de decizia Guvernului e a limita călătoriile studenţilor cu trenul.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.