Scrisoare deschisa a angajatilor Directiei de Paza a CJ Prahova. Oamenii sunt nemultumiti de DESFIINTAREA Directiei

Publicat in Politica 25 Ianuarie 2021 Actualizat: 25 Ianuarie 2021 1490 ori
Google+ WhatsApp
Scrisoare deschisa a angajatilor Directiei de Paza a CJ Prahova. Oamenii sunt nemultumiti de DESFIINTAREA Directiei
Scrisoare deschisa a angajatilor Directiei de Paza a CJ Prahova. Oamenii sunt nemultumiti de DESFIINTAREA Directiei

Colectivul Directiei de Paza a Consiliului Judetean Prahova au transmis, astazi, o scrisoare deschisa adresata conducerii CJ, prin care solicita reevaluarea proiectului care prevede desfiintarea acestei Directii.

Acestia sustin ca vor propune o noua organigrama, cu personal redus, pentru a crea economii la bugetul CJ si solicita ca Directia sa nu fie desfiintata, mai ales ca prin externalizarea serviciilor nu se vor crea economiile mentionate in proiect.

Redam scrisoarea colectivului:

"Domnilor consilieri judeţeni, Miercuri, 27.01.2021, trebuie să hotărâţi asupra oportunităţii desfiinţării Direcţiei Judeţene de Pază Prahova, serviciu public de interes judeţean aflat în subordinea Consiliului Judeţean Prahova.

Vă rugăm să prorogaţi hotărârea cu privire la desfiinţarea acestei instituţii, astfel încât aceasta să aibă la bază un studiu de impact economico-social, în conformitate cu normele legale.

Totodată, facem următoarele precizări:

1.-Economia prezentată din externalizarea Direcţiei, conform proiectului, este eronată, întrucât din bugetul estimat asigurării funcţionării Direcţiei Judeţene de Pază, ar fi trebuit scăzute costurile şi tarifele cu externalizarea.

2.-Direcția Judeţeană de Pază Prahova propune o alternativă de reorganizare, constând în diminuarea cu peste 40% a cheltuielilor de personal şi disponibilizarea a peste 50% din personalul TESA (vor rămâne 8 angajaţi TESA în loc de 17), astfel încât, în noua formulă, cheltuielile de funcţionare să fie apropiate de tariful minim legal al unei firme private de pază.

3.-O eventuală protecţie pe viitor a salariaţilor, prin preluarea acestora de către o firmă privată, aşa cum se propune, trebuie să ofere garanţia că aceştia nu vor fi discriminaţi şi supuşi la posibile abuzuri în prestarea muncii de către angajatorul privat (neplata orelor de noapte, a orelor suplimentare, a sărbătorilor legale, respectarea programului de lucru, etc.).

4.-Avand în vedere situaţia creată de pandemia mondială, este vitală atât continuitatea serviciului de pază cu personal instruit în acest sens, cât şi protecţia socială a angajaţilor care, în aceste vremuri, pot rămâne fără un loc de muncă.

Încheiem prin a face precizarea că, indiferent de hotărârile consilierilor judeţeni, indiferent de soarta Direcţiei Judeţene de Pază, această instituţie rămâne pentru conducerea Consiliului Judeţean Prahova, pentru beneficiarii serviciului de pază şi în primul rând pentru cetăţenii judeţului Prahova, un partener de încredere.

COLECTIVUL DIRECŢIEI JUDEŢENE DE PAZĂ PRAHOVA"

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.