Laura Moagher, senator PSD Prahova: Romania este ultima tara la cresterea salariului minim in 2021

Publicat in Politica 19 Ianuarie 2021 Actualizat: 19 Ianuarie 2021 303 ori
Google+ WhatsApp
Laura Moagher, senator PSD Prahova: Romania este ultima tara la cresterea salariului minim in 2021
Laura Moagher, senator PSD Prahova: Romania este ultima tara la cresterea salariului minim in 2021

România este ultima țară la creșterea salariului minim în 2021. Cei 2 lei/zi dați de Guvernului Cîțu sunt cu mult sub creșterile de prețuri de 10-15% la legume, carne, pâine sau chiar cu 20-25% la energie.

Guvernele statelor din Uniunea Europeană majorează cu mult mai mult salariul minim pentru a preveni creșterea sărăciei și pentru a da încredere în economie.


Polonia + 8%
Bulgaria + 6,6%.
Letonia + 16%.
Lituania + 6%.
Slovacia + 7,4%.
Portugalia +5%.
Spania + 5,2%.
Cehia + 4,1%.

Iohanis este principalul responsabil pentru scăderea nivelului de trai al populației, inclusiv prin această măsură care prevede o majorare sub rata creșterii prețurilor care afectează peste 1,2 milioane de oameni. Sindicatele nu mai protestează în fața lui Cîțu, la Palatul Victoria, ci în fața Palatul Cotroceni.

Pandemia nu poate fi invocată pentru creșterea rușinoasă de doar 3% a salariului minim din România, iar pentru companii, creșterea salariului minim reprezintă o condiție esențială pentru păstrarea forței de muncă.

PSD este singurul partid care și-a asumat o creștere consistentă a salariului minim ca factor determinant al unei mai mari bunăstări, în viziunea PSD, salariul minim trebuind să crească cu 57% până-n 2024, iar în acest an ar fi trebuit să fie majorat de la 2230 de lei la 2460 de lei, adică plus 10%.

Laura Fulgeanu-Moagher,
Senator PSD PRAHOVA

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.