"Oamenii noi" din politica: Cine este Ciprian Teleman, ministrul Cercetării de la USR-PLUS. Firma soției, mandatar financiar pentru USR la alegeri

Publicat in Politica 19 Ianuarie 2021 357 ori
Google+ WhatsApp
"Oamenii noi" din politica: Cine este Ciprian Teleman, ministrul Cercetării de la USR-PLUS. Firma soției, mandatar financiar pentru USR la alegeri
"Oamenii noi" din politica: Cine este Ciprian Teleman, ministrul Cercetării de la USR-PLUS. Firma soției, mandatar financiar pentru USR la alegeri

Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman a intrat de curând în vizorul presei din țară pentru un presupus conflict de interese.

Firma controlată de soția ministrului, mandatar financiar la USR în alegeri.

Concret, ministrul deținea Firma Accountess Profile SRL, aceasta fiind în prezent controlată de soția sa, Mihaela Teleman. Toate bune și frumoase, însă firma a lucrat ca mandatar financiar pentru USR la alegerile locale, iar soția ministrului a fost ea însăși mandatarul financiar pentru PLUS la alegerile europarlamentare, potrivit documentelor Autorității Electorale Permanente, făcute publice inclusiv pe site-ul USR. Cei doi soți Teleman au încasat anul trecut dividende în valoare de aproape 540.000 de lei de la această firmă.

Culmea e că Ciprian Teleman nu consideră că se află în vreun conflict de interese. Acesta a declarat public lucrul acesta pentru Hotnews: „Fiecare campanie electorală trebuie supervizata de o anumită firmă în raport cu AEP și asigură conformitatea respectării legii finanțării campaniilor electorale. Firma în cauză strânge toate documentele și rapoartele financiare și le predă la AEP, se asigură că banii de campanie au fost cheltuiți cu respectarea legii", a spus Teleman. Problema majoră în acest caz e că mandatarea financiară se făcea exact către USR, partid din care Ciprian Teleman face parte și nu spre un alt partid, să zicem PNL. La fel de curios e că soția lui a fost mandatar financiar pentru PLUS la alegerile europarlamentare. E doar o coincindență că firma soților Teleman făcea astfel de mandatări financiare strict către USR-PLUS?

Cine este Ciprian Teleman

Până să devină ministru, Ciprian Teleman a fost președintele al PLUS Ilfov, consilier în acest județ și a câștigat bani din cursuri de coaching, mentoring și inteligență emoțională pentru companii. Potrivit declarației sale de avere, acesta a avut in 2019 venituri de 17.321 lei, ca director general al Cognis Consulting SRL. Teleman a mai câștigat alți 270.000 de lei din dividende de la trei firme: Accountess Profile SRL (60.488 lei), Accountess Simple Finance SRL (25.803 lei), respectiv de la Accountess Management Consulting SRL (174.816 lei).

Tot în declarație se arată că soția sa, Mihaela Virginia Teleman este director general al firmei Accountess Profile SRL de unde a câștigat anul trecut 16.482 de lei și alți 18.522 de lei ca expert contabil. Mihaela Teleman a mai câștigat 764.000 de lei din dividende de la cele trei firme deja menționate.

Teleman mai deține cotă parte din două terenuri intravilane în satul Tamași (1250 de metri pătrați) și Buftea (de metri pătrați), conform declarației de avere. Reprezentantul USR PLUS deține și o casă de locuit de 534 de metri pătrați în localitatea Tamași, județul Ilfov precum și două autoturisme: un Tico (Daewoo) din anul 1999 și un Opel Corsa din anul 2004. Teleman are datorii de 394.000 de lei, în urma unui contractat încheiat în anul 2008 de la Unicredit Bank, care este scadent în anul 2034.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.