Judecatorul Maya Teodoroiu, deputat PSD Prahova, denunta interventia Guvernului in Justitie prin OUG

Publicat in Politica 31 Decembrie 2020 1092 ori
Google+ WhatsApp
Judecatorul Maya Teodoroiu, deputat PSD Prahova, denunta interventia Guvernului in Justitie prin OUG
Judecatorul Maya Teodoroiu, deputat PSD Prahova, denunta interventia Guvernului in Justitie prin OUG

Judecatorul Maya Teodoroiu, deputat ales pe listele PSD Prahova, denunta, printr-un mesaj postat pe pagina de socializare, o Ordonanta de Urgenta data de Guvernul Citu in domeniul Justitiei.

Teodoroiu acuza nu doar continutul OUG-ului ci si faptul ca se incalca referendumul din 2019, in urma caruia romanii au votat impotriva ordonantelor de urgenta pe justitie.

"Debut in haos!
De la 1 ianuarie 2021 completurile de apel in materie civila si penala se vor constitui in temeiul unei Ordonante de urgenta, special adoptate pentru a amana compunerea lor din 3 judecatori, nu din 2, ca pana acum.
Aceasta OUG este potential neconstitutionala, prin incalcarea referendumului pe justitie din 2019. Guvernul PNL - "noul CDR" a avut mai bine de un an la dispozitie pentru a promova o lege in acest sens (si in oricare sens!), cautand si formand o majoritate parlamentara, asa cum s-a intamplat in alte situatii - problema este ca nu a incercat. A preferat sa genereze haos in instante, daca justitiabilii vor contesta legala compunere a acestor completuri.
Iar daca o Curte, oricare ar fi ea, va identifica si sanctiona aceste prevederi, desigur ea va fi blamata de "noul CDR", in nota obisnuita de atac brutal la magistratii incomozi pentru puterea politica, care defineste PNL.", scrie Maya Teodoroiu.

Si Forumul Judecatorilor din Romania a solicitat retragerea Ordonantei mai sus amintite:

"Va solicitam sa aveti in vedere faptul ca intrarea in vigoare a acestor dispozitii la 01.01.2021 este de natura sa puna in dificultate functionarea sistemului judiciar in ansamblu, sa afecteze functionarea normala a instantelor judecatoresti si sa conduca la prelungirea duratei proceselor, cu consecinte grave asupra respectarii principiului judecarii cauzelor intr-un termen rezonabil, asa cum a constatat si Comisia de la Venetia," explicau magistratii.

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.