Bogdan Toader: Elevii din Prahova vor avea GRATUITATE pe toate traseele care fac legatura intre scoala si domiciliu

Publicat in Politica 15 Septembrie 2020 1330 ori
Google+ WhatsApp
Bogdan Toader: Elevii din Prahova vor avea GRATUITATE pe toate traseele care fac legatura intre scoala si domiciliu
Bogdan Toader: Elevii din Prahova vor avea GRATUITATE pe toate traseele care fac legatura intre scoala si domiciliu

Bogdan Toader: Am identificat soluțiile pentru asigurarea gratuității transportului elevilor care fac naveta

Bogdan Toader, șeful administrației județene și candidat al Alianței pentru Prahova pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova, a dat o veste bună, astăzi, tuturor elevilor care fac naveta de la domiciliu către unitatea de învățământ. Bogdan Toader a anunțat că au fost identificate soluțiile pentru ca transportul să fie gratuit pentru elevii care domiciliază în altă localitate decât aceea în care se află școala sau liceul în care studiază, pe raza județului Prahova.

"Elevii din Prahova vor avea gratuitate pe toate traseele care fac legătura între localitatea lor de domiciliu și cea în care se află unitatea de învățământ, pe durata cursurilor. Finanțarea va fi asigurată în proporție de 50% de Consiliul Județean Prahova și 50% de către Inspectoratului Școlar județean.

Începând de astăzi, operatorii de transport vor elibera elevilor abonamente, pe baza adeverințelor pe care aceștia le primesc de la unitățile de învățământ. Decizia, adoptată în cadrul întâlnirii de astăzi, este rezultatul unei serii de discuții și analize inițiate de Consiliul Județean Prahova cu reprezentanții operatorilor de transport intrajudețean și Inspectoratul Școlar Prahova.

A fost stabilit astfel modul în care se va face decontarea serviciilor prestate de operatori pentru a asigura gratuitatea transportului elevilor, precum și un set de propuneri de îmbunătățire a normelor metodologice propuse de Guvern, pe care le vom transmite ministerelor suport.

Atât eu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Prahova, cât și Asociația Patronală a Transportatorilor Rutieri "Muntenia Trans" vom face demersuri către Ministerul Transporturilor și Ministerul Educației pentru îmbunătățirea metodologiei de decontare, dar și pentru asigurarea fondurilor necesare promise Consiliilor județene!", a anunțat Bogdan Toader.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.