Noi aberatii!Anisie: Profesorul trebuie să mai rămână în clasă cinci minute, să îi supravegheze pe elevi

Publicat in Politica 09 Septembrie 2020 2096 ori
Google+ WhatsApp
Noi aberatii!Anisie: Profesorul trebuie să mai rămână în clasă cinci minute, să îi supravegheze pe elevi
Noi aberatii!Anisie: Profesorul trebuie să mai rămână în clasă cinci minute, să îi supravegheze pe elevi

Ora de curs va avea 50 de minute în noul an şcolar, iar profesorii vor mai rămâne încă cinci minute în clase, ca să îi supravegheze pe elevi, a afirmat ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Şefa de la Educaţie a făcut anunţul atunci când fost întrebată de un cadru didactic cum va putea într-o oră de curs să predea și să evalueze şi activitatea elevilor.

Anisie: Ora de curs va avea 50 de minute

"Vorbim despre 50 de minute, doar că cinci minute profesorul trebuie să mai rămână în clasă să îi supravegheze pe elevi, deci durata unei ore de curs este de 50 de minute. Cum anume putem face lucrul acesta?

Fiecare profesor să se adapteze, depinde și de disciplină. Noi am elaborat acele repere metodologice. Au fost făcute de profesori care au predat în sistem online în această perioadă", a spus Monica Anisie.

Cum se face predarea on-line

Ministrul a explicat că a fost adoptată și o metodologie de predare on-line, astfel că laptopul sau camera prin care se va face transmisia din clasă va rămâne instalat acolo, iar profesorii trebuie ajutați în această perioadă de restul angajaților școlii.

"Este un laptop al clasei, sau o cameră, depinde de fiecare unitate, acolo va rămâne instalat, el este pregătit la începutul orelor, și doar vine profesorul în sala de curs. Am recomandat ca profesorul să fie ajutat în această perioadă și de personalul unității de învățământ. Avem în unități fie bibliotecar, fie profesor-documentarist, fie laborant, care pot ajuta", a precizat Anisie.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.