Nume grele din PNL, in afaceri cu clanurile interlope

Publicat in Politica 11 August 2020 2210 ori
Google+ WhatsApp
Nume grele din PNL, in afaceri cu clanurile interlope
Nume grele din PNL, in afaceri cu clanurile interlope

Afacerile din domeniul imobiliar încă reprezintă cea mai rapidă sursă de îmbogățire. Pe unii dintre ”băieții deștepți” din domeniul imobiliarelor îi regăsim și în lumea politică ocupând diferite posturi în cadrul partidelor sau în conducerea instituțiilor statului. Din afacerile imobiliare nu lipsesc nici clanurile interlope.

Războiul electoral de la Giroc acoperă de fapt o frăție a afacerilor imobiliare ilegale, care în ultimii ani, au adus profituri uriașe. Din peisaj nu lipsește gruparea de crimă organizată condusă de liderul interlop Lucian Boncu.

În urma unuia dintre aceste ”tunuri” imobiliare, Dan Vârtosu, candidatul PNL la funcția de primar al Girocului, și asociații săi au făcut un profit de peste un milion de euro. Totul în doar cinci luni și jumătate, doar învârtind hârtii, cu ajutorul celui căruia acum Vârtosu vrea să îi ia locul, prezentându-se ca alternativă în fața cetățenilor, pesedistul Ionel Toma, conform celor de la pressalert.ro.

Medic veterinar de profesie și consilier local independent până să devină liberal cu carnet și candidatul PNL la Primăria Giroc, după negocieri eșuate cu Pro România, Vârtosu este cumnatul lui Puiu Minda Pascu, unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din comuna ”lipită” de Timișoara.

Intrarea lui Vârtosu în PNL a venit după un adevărat scandal în interiorul filialei, vechea echipă ”evaporându-se” din cauza unui scandal pentru obținerea unei autorizații pentru o terasă a omului de încredere a lui Nicolae Robu, Sorin Drăgoi. Considerat om de bază al primarului Toma, Pascu este unul dintre prietenii apropiați ai lui Lucian Boncu pe care îl știe ”de 30 de ani. Poate mai bine. Am făcut lupte împreună.

El era mai mic ca mine cu vreo șapte ani. Am fost și profesorul lui de sport la Liceul Electromotor”. Puiu Minda, cum este cunoscut, nu ezită să se afișeze cu lideri ai lumii interlope din Timișoara, fiind de notorietate legătura sa specială cu Boncu. Asociatul din ultimii ani al lui Minda în afaceri este iordanianul Mueen Al Shawish, cunoscut ca ”Mimo” cu care are și o firmă împreună.

În iunie 2018, la intrarea în Giroc, dinspre Timișoara, pe partea stângă, părinții lui Dan Vârtosu și părinții cumnatei lui ”Mimo”, ultimii reprezentați de iordanian la notar, cumpără cu 750.000 euro un hectar de teren intravilan. Era o fâșie de teren între alte două loturi pe care se construiseră deja case înșiruite și blocuri.

Conform legii, pentru construirea de blocuri de pe această parcelă de teren era nevoie de întocmirea unui plan urbanistic zonal aprobat de Consiliul Local Giroc, dar acest lucru însemna cel puțin nouă luni de întârziere, condiții suplimentare legate de rețele și infrastructură, pierderea unei părți din teren pentru zona verde obligatorie și multe alte bătăi de cap cu obținerea avizelor de la diverse autorități.

Autorizații de construire, obținute în mai puțin de opt ore

Cum timpul înseamnă bani, se găsește o soluție fulger. În 26 iulie 2018, se ”rupe” o parcelă de 2.500 de metri pătrați care în aceiași zi este vândută către Ștefanie Emanuela Cîrpaci, în vârstă de 18 ani, și firmelor Imob Const Mart One SRL și Imob Const Mart Two SRL.

La tranzacția de 625.000 euro, Stefanie Emanuela este reprezentată în fața notarului de Aurica Cîrpaci, iubita lui Niculai Săhlean, zis ”Tarzan”, trimis în judecată de DIICOT pentru trafic de droguri în dosarul grupării lui Lucian Boncu.

În 20 septembrie 2018, Imob Const Mart One SRL depune la Primăria Giroc cererea de autorizație pentru ridicarea a două blocuri și, deși nu există PUZ, în aceiași zi se eliberează autorizație de construire cu numărul 451. Săhlean, care a fost filmat de DIICOT în timp ce îi dădea lui Boncu cocaină, a explicat pentru PRESSALERT.ro că a aflat de teren ”de acolo din Giroc am aflat, de la constructori, de la unul, altul.

Terenul a fost a lui Vârtosu, al lui socrul lui domnul Puiu Minda. Am dat avans cu cinci luni înainte să facem actele și mi l-a reținut. Am fost și eu la negocieri. Colega mea s-a ocupat de acte. A durat cam mult cu autorizația. Nu se poate obține în aceiași zi. Nu se poate”.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.