Viorica Costiniu, presedinte de onoare al AMR: CSM sta pasiv la acest santaj ordinar fata de instigarea populatiei impotriva magistraturii

Publicat in Politica 03 Iunie 2020 395 ori
Google+ WhatsApp
Viorica Costiniu, presedinte de onoare al AMR: CSM sta pasiv la acest santaj ordinar fata de instigarea populatiei impotriva magistraturii
Viorica Costiniu, presedinte de onoare al AMR: CSM sta pasiv la acest santaj ordinar fata de instigarea populatiei impotriva magistraturii

Viorica Costiniu, judecătorul care a condamnat sau achitat sute de oameni de-a lungul unei cariere de peste 30 de ani în justiție, a comentat atitudinea CSM in fata atacurilor la adresa magistratilor, atacuri pornite din zona politica si raspandite, cu rea intentie, in randul oamenilor de rand cu scopul discriminarii si discreditarii acestora.

Viorica Costiniu a subliniat că justitia nu este si nu poate fi o marfa electorala cum o vand politicienii populatiei.

Redam integral scrisoarea presedintei de onoare a Asociatiei Magistratilor din Romania:

Trebuie replica din partea CSM. Colegii ma intreaba, judecatori si procurori cum de CSM, garant al statutului magistratilor sta pasiv la acest santaj ordinar fata de instigarea populatiei impotriva magistraturii, politicul de toate culorile si-a facut obiectiv politic din atentatul la statutul magistratilor, hartuirea, discriminarea, discreditarea magistratilor.

Nu este vorba de pensii de serviciu zise speciale ci de atitudinea de santaj politic care acum are un obiectiv maine va fi altul.

Trebuie reactie fata de iesirea celor precum Florin Roman, Alfred Simonis sau altii din Alba sau de oriunde.
Justitia nu este si nu poate fi o marfa electorala cum o vand politicienii populatiei.
Initiativa privind atentatul la statutul magistratului care exista din momentul juramantului cu mana pe biblie pana esti cu acceasi mana pe piept,a apartinut politicului si nicidecum populatia nu a fost cea care sa ceara politicului mazilirea magistraturii.
Cei prezenti s-au cerut la guvernare si ei propun depasirea esecurilor lor folosindu-i pe romani unii ptr si impotriva altora. Luam de la magistrati( vreo 3000 de persoane) si dam copiilor. Au o economie a unei tari de care nu se ocupa mai nimeni,nu produce,nu are proiecte nici programe ori strategii ptr ca salvarea vine numai de la populatie prostita dupa principiul" descurcati-va intre voi", o mana spala pe alta " asa ca plimbam veniturile cetatenilor intre ei ca asa e mai sustenabil.
Cu maturitate, intelepciune, fermitate,tenacitate si cu demnitate,lasand neintelegerile individuale deoparte si in virtutea cerintelor ptr care ati fost votati mobilizati-va si aparati, reactionati la orice atac adus magistraturii, principiilor statuate in norme nationale si nu numai care de prea multa vreme sunt doar pe hartie si nu le mai respecta nimeni ptr ca aceasta va e menirea.

In urma mesajelor, telefoanelor colegilor mei intrigati de atacul politic desantat si virulent inclusiv de azi, cu ultimaturi si calificari dezonorante la adresa unor institutii si ma adresez tuturor membrilor CSM sa-si reactiveze energiile ptr a reaminti lumii ca magistratura nu este Cenusareasa politicului, ca este una dintre cele 3 puteri, singura care aduce venituri dintre puteri,celelalte doua doar cheltuie si prost dupa cum ne informeaza mass-media, ca incompatibilitatile, retinerile, restrictiile restrang drepturile magistratilor pe tot timpul carierei lor,cu pierderi incomensurabile ptr ei si familiile lor ,ca ei sunt cei care au reprezentat suportul judiciar ptr intrarea in UE, ca ei au profesat in conditii care ptr generatiile actuale si ele destul de incercate (volum munca, numar dosare, logistica, lipsa personal, restrictii cat cuprinde) reprezinta istoricul incercat al magistraturii care a luptat ptr statutul independent material si politic al magistratului.


Va trebuie un purtator de cuvant energic,cu cuvintele la el, o prezenta activa ptr puterea fara de voce.
Ar fi trist daca magistratii, in lipsa activarii CSM, sa fie nevoiti sa gaseasca alte cai sa apere statutul magistratilor.
Judecator Viorica Costiniu
Presedinte de onoare AMR

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.