Călin Popescu Tăriceanu EXULTĂ după ce CSM a respins desființarea SIIJ: E singura instituție în care factorul politic nu are nimic de spus

Publicat in Politica 28 Mai 2020 368 ori
Google+ WhatsApp
Călin Popescu Tăriceanu EXULTĂ după ce CSM a respins desființarea SIIJ: E singura instituție în care factorul politic nu are nimic de spus
Călin Popescu Tăriceanu EXULTĂ după ce CSM a respins desființarea SIIJ: E singura instituție în care factorul politic nu are nimic de spus

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, comentează decizia CSM care a respins desființarea SIIJ. Una din cele mai vehemente voci împotriva desființării SIIJ, Tăriceanu spune că votul împotrivă e unul prețios.

"Salut votul din CSM cu privire la Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. El este cu atât mai prețios cu cât au fost multe cozi de topor care au încercat să pună presiune pe membrii Consiliului. Inclusiv actualul Ministru al Justiției, un fervent promotor al justiției politice.

Revin și arăt: Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție este singura instituție din Justiția românească în care factorul politic nu are nimic de spus. Membrii acestei Secții dau examen în fața CSM pentru a ajunge acolo. La fel și cei care o conduc. Existența Secției ia din mâinile DNA principalul factor de presiune la adresa magistraților, dosarul făcut în scop de șantaj. Nu întâmplător atunci când s-a înființat Secția, procurorii DNA s-au grăbit să închidă peste 3000 de dosare deschise magistraților, dosare care stăteau la dospit pentru momente oportune! Aceste dosare ar fi trebuit să ajungă în mâinile celor de la Secție care ar fi putut să vadă subțirimea lor și clara intenție de șantaj la adresa celor cărora li s-au confecționat aceste dosare. Așa că, decât să ajungă acolo, DNA le-a închis rapid!

Toți ne dorim o justiție corectă și existența Secției este una dintre căile prin care magistrații pot fi feriți de orice fel de presiune. Celelalte căi le-am spus: denunțarea protocoalelor secrete cu serviciile de informații și scoaterea politicului (inclusiv a Președintelui României - care tot politic e!) din procesul de numire a conducerilor instanțelor și parchetelor.

Eforturile tinerilor comsomoliști de la USR de a desființa Secția și a reveni la Justiția dirijată s-a lovit de votul profesioniștilor din CSM. Îi așteptăm în Parlament pe cei de la USR cu alte inițiative din pachetul lor electoral: Luca, Ana și cu Dej, bagă spaima în burgheji!", scrie Tăriceanu pe Facebook.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.