Premiera nationala! Prahova, singurul judet din tara unde Consiliul Judetean a rezolvat harababura metropolitana. LISTA localitatilor unde putem merge fara declaratie

Publicat in Politica 19 Mai 2020 103445 ori
Google+ WhatsApp
Premiera nationala! Prahova, singurul judet din tara unde Consiliul Judetean a rezolvat harababura metropolitana. LISTA localitatilor unde putem merge fara declaratie
Premiera nationala! Prahova, singurul judet din tara unde Consiliul Judetean a rezolvat harababura metropolitana. LISTA localitatilor unde putem merge fara declaratie

In contextul declararii Starii de Alerta, multi romani s-au aratat nemultumiti de faptul ca sunt obligati sa aiba asupra lor declaratie pe propria raspundere pentru deplasarile in afara localitatii pentru aprovizionarea cu bunuri de stricta necesitate.

In situatia de mai sus se regasesc mii de locuitori ai judetului Prahova care locuiesc in sate care nu dispun de avantajele localitatilor mai mari si sunt nevoiti sa mearga in orasele cele mai apropiate pentru a-si asigura proviziile.

Pentru a veni in intampinarea acestora, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Bogdan Toader, a a avut o initiativa in premiera: aprobarea unui proiect, in cadrul Comitetului pentru Situatii de Urgenta, in care sa fie prevazute localitatile in care se va putea circula fara declaratie. In plus, seful CJ Prahova a adaugat la zona metropolitana Ploiesti si o noua zona, cea a orasului Campina si imprejurimi, astfel ca locuitorii din nordul judetului se vor putea deplasa in localitatile invecinate fara a avea nevoie de documente justificative.

Astfel, Bogdan Toader a reusit sa rezolve harababura metropolitana produsa de Guvernul Orban, asigurandu-le prahovenilor o mai mare libertate de miscare in interiorul judetului.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a votat astazi ca în această perioadă să fie considerate ca făcând parte din zone metropolitane cele două municipii ale județului și o serie de localități, după cum urmează:

1. PLOIEȘTI și localitățile: Albești-Paleologu, Tomșani, Ariceștii Rahtivani, Balta Doamnei, Băicoi, Băltești, Bănești, Bărcănești, Berceni, Blejoi, Boldești-Scăeni, Brazi, Bucov, Ceptura, Cocorăștii Colț, Cocorăștii Mislii, Colceag, Cosminele, Drăgănești, Dumbrava, Dumbrăvești, Fântânele, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Florești, Gherghița, Gorgota, Gornet, Gornet-Cricov, Gura Vitioarei, Iordăcheanu, Lipănești, Măgurele, Măgureni, Mănești, Olari, Păulești, Plopeni, Plopu, Podenii Noi, Poienarii Burchii, Puchenii Mari, Râfov, Scorțeni, Șirna, Târgșoru Vechi, Telega, Tinosu, Urlați, Valea Călugărească, Vălenii de Munte, Vărbilău, Vâlcănești.

2. CÂMPINA și localitățile: Bănești, Breaza, Brebu, Cornu, Poiana Câmpina, Provița de Jos, Provița de Sus, Șotrile, Telega, Valea Doftanei.

Întrucât sunt cuprinși în ambele zone, locuitorii din Bănești și Telega vor putea circula fără declarație pe proprie răspundere/adeverință eliberată de angajator/legitimație de serviciu în ambele arii menționate mai sus.

Prahovenii care au domiciliu în zonele de mai sus pot circula, PE DURATA STĂRII ALERTĂ, fără a mai avea la ieșirea din localitate declarație pe proprie răspundere/adeverință eliberată de angajator/legitimație de serviciu. Dacă cei cu domiciliu în „zona Câmpina“ sunt nevoiți să ajungă în „zona Ploiești“ (sau invers), atunci trebuie să aibă unul dintre documentele care să le justifice deplasarea.

Pentru prahovenii din localitățile care nu sunt amintite mai sus, rămâne valabilă obligativitatea de a avea asupra lor, după caz, declarație pe proprie răspundere sau adeverință eliberată de angajator sau legitimație de serviciu atunci când părăsesc orașul/comuna unde-și au domiciliu.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.