Iohannis a facut anuntul: Scad salariile bugetarilor. "E nevoie de o reevaluare a veniturilor și a cheltuielilor"

Publicat in Politica 06 Aprilie 2020 4635 ori
Google+ WhatsApp
Iohannis a facut anuntul: Scad salariile bugetarilor. "E nevoie de o reevaluare a veniturilor și a cheltuielilor"
Iohannis a facut anuntul: Scad salariile bugetarilor. "E nevoie de o reevaluare a veniturilor și a cheltuielilor"

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, că este nevoie de mai mulți bani pentru domeniul sănătății, motiv pentru care Guvernul nu va trebui să facă doar o simplă rectificare la buget, ci să reevalueze veniturile care sunt în scădere, respectiv cheltuielile care tot cresc.

 Cu alte cuvinte, tinand cont ca sectorul privat nu este inclus in calculul facut de Guvern, vorbim despre scaderi substantiale ale salariilor bugetarilor. Potrivit specialistilor, se asteapta ca veniturile acestora sa scada cu pana la 25%.

„Am discutat o chestiune extrem de importantă în a doua parte a ședinței, mai exact pregătirea pentru rectificarea bugetară. Aici lucrurile stau foarte serios și nu pot să nu spun câteva lucruri.

Prin această epidemie, avem o criză care nu este, din păcate, doar o criză de sănătate publică, ci este o criză care afectează întreaga economie, care va afecta bugetul. Va fi nevoie să se declare o creștere, probabil semnificativă, a deficitului bugetar. Este nevoie de bani mai mulți, pe de altă parte, în sectorul de sănătate publică. Este nevoie de bani destul de mulți pe partea de asistență socială, șomajul tehnic, șomajul. Toate trebuie plătite.

În acest fel, vom avea o situație complicată a bugetului. Însă este clar că această complicație nu se rezolvă de la sine și va trebui Guvernul să facă o analiză cuprinzătoare și să nu ne limităm doar la o rectificare a bugetului care prevede câteva schimbări pe următoarele luni de zile, ci va fi nevoie să se reevalueze și veniturile, care sunt în scădere, dar și cheltuielile pe întregul an fiscal, cheltuieli care sunt în creștere, și în acest fel va fi nevoie de reevaluarea tuturor cheltuielilor care se fac din banul public.”, a spus Klaus Iohannis.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.