Jos palaria pentru patriotul Orban – premierul a anuntat suspendarea platii ratelor la credite pana la finalul anului. Din pacate pentru noi, e vorba despre Viktor Orban si Ungaria

Publicat in Politica 19 Martie 2020 3658 ori
Google+ WhatsApp
Jos palaria pentru patriotul Orban – premierul a anuntat suspendarea platii ratelor la credite pana la finalul anului. Din pacate pentru noi, e vorba despre Viktor Orban si Ungaria
Jos palaria pentru patriotul Orban – premierul a anuntat suspendarea platii ratelor la credite pana la finalul anului. Din pacate pentru noi, e vorba despre Viktor Orban si Ungaria

Ca ne place, ca nu ne place, trebuie sa recunoastem: asa arata un patriot adevarat care intr-adevar isi iubeste poporul. Premierul Ungariei Viktor Orban a anuntat masuri ferme si concrete pentru sprijinirea salariatilor si societatilor comerciale afectate din punct de vedere economic de pandemia de coronavirus. Asta in timp ce la noi, romanii care si-au pierdut deja locurile de munca sau risca sa si le piarda, si care vor ajunge in situatia disperata de a nu-si mai putea plati creditele, au fost abandonati de Guvernul lui Ludovic Orban (foto 1 dreapta) si de regimul Iohannis.


 

Ungurii vor fi pasuiti de la plata ratelor la banci pana la sfarsitul anului. Anuntul a fost facut miercuri seara, 18 martie 2020, de premierul Viktor Orban (foto 2), intr-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook. Astfel, acesta a precizat ca amanarea platii ratelor la credite se va aplica nu doar persoanelor fizice, ci si companiilor: “Persoanele fizice si companiile vor fi scutite de la plata principalului si a dobanzilor pana la finele anului pentru creditele pe care le-au luat pana astazi”.

Nu este insa singura masura adoptata de Guvernul de la Budapesta pentru sprijinirea celor afectati economic de criza de coronavirus. Mai exact, Viktor Orban a precizat ca imprumuturile pe termen scurt acordate societatilor comerciale vor fi extinse pana la 30 iunie 2020, iar pentru creditele de consum care vor fi contractate incepand cu 19 martie 2020, dobanda anuala efectiva va fi limitata la rata dobanzii de referinta stabilita de Banca Centrala a Ungariei, plus maximum 5%.

De asemenea, companiile din turism, restaurante si transport de persoane – domeniile cele mai afectate de criza – nu vor mai plati contributiile sociale pana in 30 iunie 2020.

Scapa cine poate

 

Asadar, iata ce se intampla in Ungaria. Intre timp, in Romania, Guvernul Ludovic Orban, condus din umbra de presedintele Klaus Iohannis, nu a luat nicio masura concreta pentru sprijinirea romanilor care si-au pierdut deja locurile de munca sau care risca sa si le piarda, si care vor ajunge in situatia sa nu isi mai poata achita creditele bancare.Desi opinia publica o cere, Guvernul Orban nu a gasit de cuviinta pana in momentul de fata sa ia o decizie similara cu cea din Ungaria, prin care sa amane plata ratelor la creditele bancare.

Oare cum isi inchipuie Ludovic Orban ca persoanele care vor ramane fara serviciu isi vor putea plati ratele la banca?

Cat despre presedintele Klaus Iohannis (foto 1 stanga), acesta a iesit iar sa ne spuna sa pastram distanta sociala si sa nu ne pupam...

Altfel, liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Alfred Simonis, a anuntat joi, 19 martie 2020, ca social-democratii vor depune la Parlament un proiect de lege care prevede tocmai adoptarea unor masuri de genul celor luate de premierul maghiar, prin care ratele la banci ale romanilor sa fie amanate pana la finalul anului.

De asemenea, in urma cu cateva zile presedintele PRO Romania Victor Ponta a propus amanarea cu trei luni a platii ratelor la banci pentru persoanele fizice.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.