Iohannis - cel mai mincinos dintre pamanteni. DOVADA

Publicat in Politica 10 Februarie 2020 2199 ori
Google+ WhatsApp
Iohannis - cel mai mincinos dintre pamanteni. DOVADA
Iohannis - cel mai mincinos dintre pamanteni. DOVADA

„Dacă urmărim discursul politic, vedem: Guvernul dorește reforme, Guvernul liberal dorește să schimbe lucrurile în bine, să repare greșelile care s-au făcut în ultimii trei ani.Pe de altă parte, vedem un PSD care se opune acestor reforme. Din cauza acestui PSD, acum, Guvernul nu va mai putea continua reformele începute.” Declarația îi aparține lui Klaus Iohannis, președintele României, și a fost făcută cu patru zile în urmă. Apoi, a nuanțat că baronii roșii vor înapoi la banul public, PSD vor înapoi la putere. El, ca garant al Statului, a dat asigurări că instituțiile vor funcționa, iar Guvernul va merge înainte chiar dacă a fost demis. Iar asta se va întâmpla sub conducerea aceluiași premier, Ludovic Orban și, mai mult ca sigur, cu aceeași echipă.

Până aici, șapte minciuni. Prima, că liberalii ar dori să schimbe lucrurile în bine. A doua, că ar vrea să repare greșelile făcute în ultimii trei ani, deși nu precizează care ar fi acestea. A treia, că social-democrații s-ar opune reformelor. A patra, că liberalii ar fi început vreo reformă.A cincea, că baronii roșii vor înapoi la bani. Care bani, căci după instalarea la putere, liberalii au trâmbițat peste tot că PSD a lăsat în urmă găuri financiare imense? A șasea, că el ar fi garantul instituțiilor Statului, în condițiile în care, până acum, prin atitudinea lui politică, a garantat doar dezastrul. A șaptea, care se regăsește în continuarea discursului, că e nevoie de consultări cu partidele pentru a desemna viitorul prim-ministru. Aici și-a pus singur piedică pentru că, doar cu o zi sau două înainte, anunțase că premier va fi tot Ludovic Orban. Deci, pentru ce mai era nevoie de consultări din moment ce decizia era deja luată?

Bântuit de obsesii

Cine are curiozitatea și răbdarea să urmărească transcrierea discursului de a doua zi, va avea parte și de alte surprize. Tot minciuni, căci Iohannis și-a făcut un țel din denaturarea realității. De altfel, toată campania lui electorală a fost un nesfârșit șir de minciuni. A doua zi, spuneam, președintele a luat-o de la capăt. I-auzi: „Avem un guvern liberal care a venit cu o agendă reformatoare, a dorit să reformeze multe programe, să vină cu îmbunătățiri pe legislația electorală, pe măsuri economice, pe măsuri sociale, toate în interesul României și al românilor.De asemenea, a dorit să repare greșelile care, evident, au fost făcute de guvernele pesediste din cei trei ani dinainte (notă personală: obsesie maladivă).

orban 4 Campania minciunii
Ludovic Orban, prins și el în năclăiala de minciuni

Pe de altă parte, avem un PSD care are încă foarte mulți parlamentari și care se opune acestor schimbări (altă notă personală: moștenirea discursului precedent).Deci, pe de-o parte avem un guvern care vrea să miște lucrurile, pe de cealaltă parte un PSD care dorește să oprească lucrurile.Doar ultimul exemplu cred că este elocvent. Partidul Național Liberal, prin Guvernul Ludovic Orban, a dorit să aducă îmbunătățiri legislației electorale cu privire la alegerile locale. În speță, a vrut să reintroducă, așa cum ar fi fost normal, alegerea primarului în două tururi. PSD nu a dorit, a depus moțiune, moțiunea a trecut ieri.”

Joaca de-a anticipatele

Iohannis pretinde că guvernul răposat din funcție a venit cu îmbunătățiri sociale. Care? Reglementarea circulației cu trotineta electrică? Stătea România în loc de absurditățile ministrului Vela? De aia infracționalitatea cu violență atinge cote alarmante? Că polițiștii nu știu cum stă treaba cu trotineta, e mașină cu pedale sau ce? A venit și cu măsuri economice, probabil și mai multe împrumuturi, probabil și campania că nu sunt bani pentru pensii. Îmbunătățiri sunt și la Sănătate, unde se urmărește privatizarea sistemului pe principiul „Înhumarea interzisă fără avizul spitalului unde ai datorii”. Ceea ce Iohannis nu spune este tocmai faptul că Ludovic Orban a fost trimis acasă pentru că și-a dovedit incapacitatea de a guverna. Nu, Orban este cel mai bun premier și tocmai de aceea a fost numit din nou. Un premier care va propune un guvern ce trebuie respins imediat, cu el în frunte, ca să-i iasă lui Iohannis jocurile cu anticipatele.

Prostirea pe față

Campania de minciuni este cel mai bine definită de ceea ce se întâmplă sub Orban. Violeta Alexandru, ministresa demisă de la Muncă, e în febra alegerilor locale.

violeta alexandru Campania minciunii
Violeta Alexandru sau inocența întruchipată

Ludovic cel Bun plusează orbește și cadidata la postul de Primar al Capitalei ajunge mai bună decât el, mai muncitoare, mai empatică, mai sensibilă la problemele oamenilor simpli și mai deschisă în comunicarea publică decât el. Sigur, sigur, am văzut. I-am remarcat sensibilitatea când a dat-o afară pe liftiera ajunsă celebră, dar și când a luat măsura dărâmării ghișeelor, ca pensionarii să fie mai apropiați de funcționarii publici. Exact asta le trebuia, nu apropierea de pensiile care nu se vor mai mări. Bun premierul, bun guvernul cel nou, bun și Iohannis care își imaginează că poate prosti o țară întreagă cu minciuni.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cele mai citite