ALERTĂ/ Elevii depun PLÂNGERE PENALĂ pe numele miniștrilor din cabinetul Orban

Publicat in Politica 16 Ianuarie 2020 6126 ori
Google+ WhatsApp
ALERTĂ/ Elevii depun PLÂNGERE PENALĂ pe numele miniștrilor din cabinetul Orban
ALERTĂ/ Elevii depun PLÂNGERE PENALĂ pe numele miniștrilor din cabinetul Orban

Asociația Elevilor din Constanța anunță că va face plângere penală pe numele membrilor Guvernului, pe care îi acuză că sunt responsabili pentru problema elevilor cărora nu li se decontează transportul.

„Asociația Elevilor din Constanța (AEC) va depune marți o cerere de începere a urmăririi penale pe numele membrilor Guvernului, responsabili de problema transportului elevilor, la Administrația Prezidențială și la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, ca urmare a expirării termenului de 15 ianuarie acordat pentru ca aceștia să se asigure că fiecare elev din România are posibilitatea de a ajunge la școală”, a transmis AEC printr-un comunicat de presă.

Reprezentanții AEC susțin că le-au oferit membrilor Guvernului un termen limită în care să rezolve problema decontării navetei elevilor din mediul rural, pe care însă aceștia nu l-au respectat.

„În data de 8 ianuarie, reprezentanții AEC au transmis către membrii Guvernului pachete cu revendicările pe care le au față de guvernanți în privința problemei transportului, povești ale unor copii care nu pot ajunge la școală sau se confruntă cu probleme din cauza lipsei banilor de transport, precum și autobuze de jucărie, ca însemn pentru lipsa de interes a miniștrilor față de situația elevilor. Această acțiune a reprezentat începutul campaniei #VremTransport. Alături de pachete a fost lansat și un ultimatum pentru guvernanți: dacă problema transportului elevilor nu va fi rezolvată până la data de 15 ianuarie, AEC va cere urmărirea penală a persoanelor responsabile”, au mai precizat reprezentanții AEC.

Odată cu termenul limită înaintat de AEC, elevii constănțeni au cerut și respingerea în Parlament a Ordonanței 51/2019, care a eliminat transportul județean din sfera serviciilor publice și, astfel, a dus la imposibilitatea acordării reducerilor pentru elevi. De asemenea, AEC a solicitat abrogarea HG nr. 309/1996 și modificarea art. 105 din Legea educației pentru a elimina contradicțiile legislative în ceea ce privește acordarea reducerilor pentru elevi și abrogarea HG nr. 863/2016, pentru a debloca decontarea integrală a navetei elevilor în România.

„În acest sens, ne dorim să anunțăm că reprezentanții elevilor pun piciorul în prag și vor trece la măsuri drastice, începând cu cererea urmăririi penale a membrilor Guvernului. Ne dorim ca în perioada ce urmează să anunțăm organizarea unor proteste, atât în Constanța, cât și în capitală”, mai transmit reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.