Parinti, tineti copiii in casa! Dan Barna o spune direct: USR va propune dezincriminarea consumului de droguri

Publicat in Politica 19 Decembrie 2019 663 ori
Google+ WhatsApp
Parinti, tineti copiii in casa! Dan Barna o spune direct: USR va propune dezincriminarea consumului de droguri
Parinti, tineti copiii in casa! Dan Barna o spune direct: USR va propune dezincriminarea consumului de droguri

În contextul scandalului iscat de o informaţia falsă, potrivit căreia USR ar fi propus mărirea pedepselor pentru deţinere de droguri pentru consum propriu, Dan Barna anunţă o măsură radicală în sens opus. Preşedintele USR anunţă că partidul pe care îl conduce va propune dezincriminarea consumului de droguri. 

Ce urmeaza? Dezincriminarea talhariilor? Violurilor si crimelor? Propunerea-soc facuta de Barna ii va infuria, cu siguranta, pe parintii care au copiii in ediu colectiv. 

"Am primit multe mesaje legate de proiectul colegei noastre, deputata Lavinia Cosma care reglementează produsele etnobotanice. Era probabil nevoie de o prezentare mai largă a inițiativei.\

Poziția mea personală exprimată în mai multe rânduri dar și poziția USR este că accentul trebuie pus pe combaterea traficului de droguri de mare risc, pe informare și pe sprijin pentru cei dependenți. În niciun caz, criminalizarea consumului nu este o soluție la problema consumului de droguri.

Bunele practici ale unor state cu reglementări moderne în abordarea fenomenului precum Canada sau California sau state europene trebuie să constituie baza de plecare pentru definirea cadrului adecvat.

Criminalizarea consumului de droguri nu face decât să vulnerabilizeze suplimentar pe cei aflați în situații de dependență.

USR va susține un proiect de lege prin care să fie mai clară diferența dintre traficul și consumul de droguri și să se elimine pedepsele penale pentru consumul propriu.

Pe viitor, voi discuta cu liderul de grup de la Camera Deputaților să stabilim o procedură mai bună pentru discutarea proiectelor de lege propuse de USR și ele să fie precedate de dezbateri deschise cu societatea.

USR continuă să fie partidul care aduce temele importante ale societății în dezbatere publică și în Parlament", scrie Barna pe Facebook.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.