Florin Cîţu: Urmeaza un val de concedieri în rândul bugetarilor

Publicat in Politica 02 Decembrie 2019 2973 ori
Google+ WhatsApp
Florin Cîţu: Urmeaza un val de concedieri în rândul bugetarilor
Florin Cîţu: Urmeaza un val de concedieri în rândul bugetarilor

Anunț important al Guvernului cu privire la disponibilizările din sistemul bugetar. Se anunță probleme pentru numeroase persoane care riscă să își piardă locul de muncă de la stat. Cu toate acestea, ministrul Florin Cîțu vine cu asigurări, cu toate că vorbește despre o serie de disponibilizări.

Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor Publice, a transmis recent faptul că Guvernul nu are în plan tăieri din salarii și pensii nici anul acesta, nici în 2020. Cu toate acestea, el a ținut să vină cu o serie de precizări și săgeți îndreptate către sistemul bugetar explicând că „se va repara situaţia” și „sigur se va umbla la neprofesioniști, la leneși”.

“Nu se vor tăia salariile și nici pensiile. Aici mi se pare foarte ciudat că, în explicarea bugetară, au fost incluși bani pentru salarii care nu au fost date vreo doi trei ani de zile, în învățământ și sănătate. Această guvernare, din momentul în care a venit, a făcut niște reparații. Dacă am fi vrut să tăiem pensiile sau salariile am fi făcut-o deja. Nu se va întâmpla asta în viitor, în 2020. Niciunul dintre colegii mei, premierul, miniștrii sau președintele Iohannis nu au spus că se vor tăia salariile sau pensiile. Din contră, au spus că pentru anul viitor, legea bugetului de stat va fi construită pe legislația în vigoare”, a declarat Florin Cîţu.

Concedieri în rândul bugetarilor

Mai mult, atunci când a vorbit de concedierile din rândul bugetarilor, Cîțu a mai spus că fiecare minister în parte trebuie să facă un audit, întrucât nu este la curent cu situația actuală.

“Avem 16 ministere din 24, câte erau înainte. Fiecare minister trebuie să facă un audit să vadă ce se întâmplă în interior. Dacă aparatul este supradimensionat, cum își face fiecare treaba și asa mai departe. Vom vedea care este rezultatul acestei analize. Cum a spus și premierul și cum am mai spus și eu, la neprofesioniști, la leneși, acolo sigur se va umbla. Dar nu va fi vorba de disponibilizări, ci de repararea situației”, a explicat ministrul Finanțelor, în direct la Antena 3.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.