#tinerii frumosi si liberi, fericiti acum? Cîţu va impozita si veniturile IT-iştilor: "Ce tupeu pe comuniştii ăştia de la PSD şi ALDE!"

Publicat in Politica 21 Noiembrie 2019 14220 ori
Google+ WhatsApp
#tinerii frumosi si liberi, fericiti acum? Cîţu va impozita si veniturile IT-iştilor: "Ce tupeu pe comuniştii ăştia de la PSD şi ALDE!"
#tinerii frumosi si liberi, fericiti acum? Cîţu va impozita si veniturile IT-iştilor: "Ce tupeu pe comuniştii ăştia de la PSD şi ALDE!"

Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a reacţionat duminică, pe pagina de socializare, după scandalul declanşat în spaţiul public de declaraţiile şefului său de partid, Ludovic Orban, potrivit cărora IT-iştii nu ar trebui să fie scutiţi de plata impozitului pe venit.

"Ce tupeu pe comuniştii ăştia de la PSD şi ALDE! Să clarificăm câteva lucruri. PSD-iştii şi ALDE-iştii care au distrus economia cu taxarea tuturor sectoarelor prin OUG 114, supraacciza la combustibil, suprataxarea contractelor part-time, inflaţie galopantă, dobânzi la cer, intervenţii directe în economie, naţionalizarea de facto a sistemului privat de pensii şi multe multe altele (le găsiţi în postarea de ieri) NU au niciun drept să vină acum să comenteze. Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) ştie foarte bine cât m-am luptat în comisia de buget finanţe atunci când s-au transferat contribuţiile că salariile din IT să fie cât mai puţin afectate. Atunci şi PSD-iştii şi ALDE-iştii susţineau eliminarea deductibilităţii. Au eliminat-o şi după aceea au corectat-o printr-o altă ordonanţă. Dar ANIS avea un partener de discuţie în mine şi în colegii mei. Şi va avea mereu. Aşa că voi, cei care aţi asasinat această economie, comuniştilor, nu aveţi dreptul să vorbiţi acum", a declarat Cîţu.

Liberalul a precizat că, în măsurile pe care le-a prezentat cu o zi în urmă, a spus clar că va fi redusă povara fiscală pentru forţa de muncă în România pentru toată lumea şi nu doar pentru o categorie.

"DAR în acelaşi timp trebuie să ne hotărâm. Vrem să avem două tipuri de cetăţeni în România? Unii care beneficiază de pensii speciale şi alţii nu? Unii care beneficiază de subvenţii şi alţii nu? Unii să fie lăsaţi să exporte şi alţii nu, în funcţie de cum vor unii politicienii şi ce interes au ei? Unii să fie lăsaţi să importe şi alţii nu, în funcţie de cum vor unii politicieni şi ce interese au ei? Unii care beneficiază de deductibilităţi şi alţii nu? Unii care circulă gratuit cu trenul şi alţii nu? În ceea ce priveşte propunerile PNL nu vor duce la scăderea veniturilor. Niciodată. Vă garantez! Din contră. Chiar şi în cazul în care toţi plătim aceleaşi impozite şi contribuţii, ele urmează să fie MAI MICI. Acesta este contextul în care discutăm - taxe mai mici şi mai puţine pentru TOŢI românii", a precizat Cîţu.

Fostul economist şef al ING Bank a subliniat că de doi ani şi jumătate se "ceartă" cu PSD şi ALDE.

"De doi ani şi jumătate mă înjură pentru că apăr sectorul privat. Pentru mine, antreprenori sunt adevăraţii eroi din economie. Discuţia despre viitorul economic al României o vom avea NOI cu cei din sectorul privat. Comuniştii de la PSD şi ALDE (comuniştii în general) nu au ce căuta. Mai ales după ce au distrus economia în ultimii 2 ani şi jumătate", a conchis Cîţu.

Ce a declarat Orban

"Mie nu mi se pare normal că IT-iştii să fie scutiţi de plata impozitului pe venit. IT-iştii câştigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer. De ce? Păi un angajat dintr-o forjă sau un şofer de TIR care muncesc în condiţii extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit şi altul care încasează venituri semnificative, venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuţie, de ce să nu plătească impozit? Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat", a declarat Orban, citat de Mediafax.

Liderul PNL a opinat că nu trebuie create "facilităţi fiscale care îmbracă forma unor privilegii".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.