CUM?! Cîţu: "Educaţia si sănătatea NU SUNT PRIORITATI! Prioritatea zero trebuie să fie sectorul privat"

Publicat in Politica 21 Noiembrie 2019 Actualizat: 21 Noiembrie 2019 11421 ori
Google+ WhatsApp
CUM?! Cîţu: "Educaţia si sănătatea NU SUNT PRIORITATI! Prioritatea zero trebuie să fie sectorul privat"
CUM?! Cîţu: "Educaţia si sănătatea NU SUNT PRIORITATI! Prioritatea zero trebuie să fie sectorul privat"

Ar trebui să terminăm cu această propagandă - sănătatea şi învăţământul, prioritatea zero în România şi să punem mai mult accent pe susţinerea mediului privat, aceea parte care creează bunăstare, consideră senatorul Florin Cîţu, fost economist şef al ING Bank.

 

VEZI AICI REDUCERILE DE 90% LA EMAG


Prioritatea zero în România trebuie să fie susţinerea sectorului privat, nu educaţia sau sănătatea, a atras aenţia joi, la Adevărul Live, presedintele Comisiei economice din Senat, liberalul Florin Cîţu.

"Economia socialistă pe care o încearcă Liviu Dragnea cu o parte privată care să finanţeze această economie, nu are cum să funcţioneze. Nici în Europa nu merge. Modelul socialist pierde. Eu cred că ar trebui să terminăm cu această propagandă, adică sănătatea şi învăţământul - prioritatea zero în România. Au fost 28 de ani priorităţi şi nu ştiu dacă vă place cum arată atât sănătatea, cât şi învăţământul. Când vorbim de ele în România, nu vorbim de reforme, ci de salarii mai mari. Vedem că aceşti bani au intrat în sectoarele respective, dar nu se văd. E momentul ca România să-şi pună prioritatea zero sectorul privat. Adică partea aceea care creează bunăstare", a declarat Cîţu.

În opinia senatorului PNL, sectorul privat trebuie să fie principalul obiectiv în România, nu învăţământul, nu sănătatea. "Trebuie să muncim mai mult. România nu-şi permite azi să stea o lună acasă, plătit, în condiţiile în care suntem aproape cea mai săracă ţară din Europa.

Un sector privat puternic aduce competiţie în sectorul de stat. Legea salarizării unitare este o critică importantă pe care o aduc acum. Este un lucru foarte important. Românii care au plecat din ţară nu poate pentru salarii, pleacă pentru toate condiţiile din ţară, infrastructură, toate. Dacă le creşti salariile nu rezolvi foarte multe. Nu trebuie să mai folosim politica fiscală pentru a discrimina. Eu nu sunt de acord ca anumite sectoare gen IT sau Sănătate să fie impozitate 0, pentru că cineva va trebui să plătească asta. Ceea ce nu e corect. Suntem egali în faţă legii, dar nu suntem egali în faţa fiscului", a afirmat Cîţu.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.