Un PSD-ist a fost numit sef in Guvernul Orban

Publicat in Politica 20 Noiembrie 2019 1981 ori
Google+ WhatsApp
Un PSD-ist a fost numit sef in Guvernul Orban
Un PSD-ist a fost numit sef in Guvernul Orban

Conducerea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni a fost preluată interimar de Radu Cosma, potrivit unei decizii a premierului Ludovic Orban.

Radu Cosma a fost șeful serviciului pentru comunităţi istorice în MAE și a mai lucrat în fostul Minister pentru Românii de Pretutindeni în timpul guvernărilor PSD. Este primul oficial guvernamental care a deținut o funcție în fostele cabinete PSD și care este numit într-o funcție de conducere de actualul guvern PNL. Radu Cosma va exercita „conducerea activității curente” a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni până la numirea unui secretar de stat la vârful departamentului. Înainte de învestirea guvernului în mediul politic s-a discutat că la șefia departamentului ar urma să vină un PMP-ist.

Fostul minister pentru Diaspora a fost desființat de guvernul Ludovic Orban. În locul acestuia s-a înființat, în cadrul aparatului de lucru al guvernului, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, structură fără personalitate juridică, în coordonarea prim-ministrului, care preia activitățile în domeniul românilor din diaspora și a structurilor specializate în acest domeniu de la Ministerul Românilor de Pretutindeni, Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și Institutul Limbii Române, care se desființează.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.