Baronul Falca de la PNL Arad, atac brutal la USR

Publicat in Politica 11 Noiembrie 2019 10406 ori
Google+ WhatsApp
Baronul Falca de la PNL Arad, atac brutal la USR
Baronul Falca de la PNL Arad, atac brutal la USR

În cea de-a noua legislatură a Parlamentului European, constituită în acest an, pentru prima oară din anul 1979, cele două blocuri tradiţionale, Popularii şi Socialiştii, nu mai deţin majoritatea. Pentru a-şi păstra influenţa, formațiunile sunt constrânse să formeze o largă coaliţie ce îi include, de exemplu, și pe cei din Renew Europe (En Marche, ALDE şi USR-Plus), dar şi pe Verzi.

 

Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă spune că strategia euro-parlamentarilor români e să găsească întotdeauna aliați și parteneri în domeniile de interes:

”Socialiștii de exemplu votează un anumit culoar politic, au întotdeauna un interes, iar Renew Europe condus de Dacian Cioloș, care în Parlamentul European e înțeles ca ”liberalii roșii”, sunt de centru stânga. Trebuie să vorbim sincer, în Europa, USR-Plus sunt de centru stânga, acasă sunt de centru dreapta. În Parlamentul European ei sunt de centru stânga și acest lucru se vede și în poziționarea în Parlament, dar și în pozițiile politice pe anumite teme sensibile.”

Asistăm, așadar, la alianţe de conjunctură. Grupul Partidului Popular European (Creștin-Democrat), care promovează politici de centru-dreapta în cadrul Parlamentului European, poate să se bazeze pe unii dintre naţionaliştii de dreapta pentru a forma majoritate pe chestiuni economice atunci când centrul-stânga va vedea diferit lucrurile. Socialiştii se pot folosi de voturile stângii radicale pentru a trece măsuri sociale şi norme legate de respectarea mediului, care nu au susţinerea Partidului Popular European (Creștin-Democrat).

„Chiar am avut o rezoluție pe migrație, care presupunea formarea a 3 culoare pentru a controla, spun ei, migrația, dar de fapt era o legiferare a ilegalității, deoarece un om care fuge din fața unui război are deja o legislație europeană, să fie bine primit, să intre într-o procedură de integrare. O migrație economică, însă, este ilegală și norocul nostru a fost că la vot am câștigat cu 10 voturi și rezoluția nu s-a pus în practică, deși atât Renew Europe, deci și cei de la USR-Plus, cât și socialiștii au votat pentru un astfel de sistem.” spune europarlamentarul PNL.

USR-Plus votează cot la cot cu socialiștii?

„Trebuie să spunem că pe lucrurile mari e ok, jucăm bine, pe lucrurile mici trebuie să joace pe culoarul lor politic, nu-și pot trăda familia politică. Ca să vă dau alt exemplu, Macron care s-a opus extinderii negocierii cu UE a Macedoniei de Nord și Albaniei. Mai exact, ”profesorul”, în speță UE, a dat teme Macedoniei și Albaniei (Macedonia care a trebuit să își schimbe numele, tocmai ca să îndeplinească tema), iar când cele două țări au ajuns la punctul de a avea temele rezolvate, președintele francez Macron a spus că nu mai vrea negocierea. Noi am avut o rezoluție să sprijinim cele două țări, iar cei de la Renew Europe, conduși de domnul Cioloș, s-au opus. Deci își apără și ei familia, deși au fost de acord că Macedonia de Nord și Albania trebuiau totuși să înceapă negocierile de aderare.” precizează europarlamentarul PNL, Gheorghe Falcă.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.