Procurorul general, Bogdan Licu, confirma abuzurile lui Portocala&gasca

Publicat in Politica 15 Octombrie 2019 Actualizat: 16 Octombrie 2019 1658 ori
Google+ WhatsApp
Procurorul general, Bogdan Licu, confirma abuzurile lui Portocala&gasca
Procurorul general, Bogdan Licu, confirma abuzurile lui Portocala&gasca

Marti, in plenul CSM, s-a discutat despre abuzurile procurorilor, iar Bogdan Licu, procurorul general, a confirmat ca astfel de fapte au fost savarsite. Un exemplu concret oferit de Licu este chair cel care ii vizeaza pe "paraditorii" de la DNA Ploiesti.

Potrivit procurorului general, ar trebui ca dosarele ce ii vizeaza pe magistrati sa contina si o anexa cu numele procurorilor care au savarsit abuzuri, pentru ca acestia sa poata fi anchetati si sa se poata face o evaluare a dosarelor pe care le-au intsrumentat.

Totodata, Licu considera ca abuzurile savarsite de procurorii de la Ploiesti au fost gandite si puse in practica de "unitatea de elita", fara a exista presiuni sau alte interventii. Cu alte cuvinte, Onea si Negulescu au actionat "de capul lor", instrumentand dosare bazate pe probe false, marturii mincinoase si declaratii de martori amenintati.

"La Ploiești, în dosarele instrumentate SIIJ, s-au devoalat aspecte inimaginabile ale unor foști colegi procurori", a declarat Licu, facand referire la "paraditorii" Onea, Portocala & gasca.

Mai jos aveti o fotografie pentru a va face o idee despre ce inseamna dosarul Onea-Negulescu ajuns de la SIIJ la Inalta Curte.

 

Fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea şi fostul procuror Mircea Negulescu au fost trimişi în judecată de Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) pentru săvârşirea mai multor infracţiuni printre care represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Lucian Onea este acuzat de participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, instigare în formă continuată la comiterea, fără vinovăţie, sub forma participaţiei improprii a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În acelaşi dosar, Mircea Negulescu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare, complicitate la represiune nedreaptă, instigare în formă continuată la comiterea fără vinovăţie sub forma participaţiei improprii a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Lista dosarelor false pentru care Parchetul General ii acuza pe "paraditorii" de la Haules

Dosarul 465/p/2013 - deschis de procurorul "Portocala" pe numele unor persoane fizice, pe care le-a acuzat de evaziune fiscala, in lipsa de probe. Dosarul a avut la baza denunturi date sub presiune si probe masluite. Se judeca la Tribunalul Prahova.

Dosarul 183/p/2013 - celebrul dosar care ii viza pe Mircea si Vlad Cosma, dar si pe angajati ai CJ Prahova. Dosarul a fost preluat de Onea si Giluela Deaconu de la Mircea Negulescu si a fost lucrat pe probe ticluite (celebrul "stick de memorie" etc). Se judeca la ICCJ.

Dosar 994/42/2015 - Deschis pe numele Andreei Cosma, lucrat de Alfred Savu sub atenta supraveghere a lui Lucian Onea. Dosarul a fost folosit de Negulescu pentru a o santaja pe Cosma si a obtine favoruri sexuale. Se judeca la ICCJ.

Dosarul Ghita-Tudose-Viorel Dosaru-Aurelian Mihăilă-Emanuel Saghel - dosar lucrat de gasca Onea-Raileanu-Negulescu, bazat pe denunturi false. Acuzatiile au fost respinse de judecatori, iar toate victimele procurorilor de la Ploiesti au fost achitate pe fond la ICCJ. 

Dosar Cristinel Toader - Celebrul dosar pe care Portocala i l-a deschis lui Toader "dintr-un fetis". Fostul sef al Politiei Locale Ploiesti a depus plangere pe numele lui Negulescu pe care l-a acuzat de influențarea declarațiilor, compromiterea intereselor justiției, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, purtare abuzivă și constituire de grup infracțional organizat. Se judeca la Tribunalul Prahova. 

Dosar 218/p/2014 - Dosarul HidroPrahova, lucrat de Onea si Giluela Deaconu, in care s-au atasat probe false precum tabelul cu alegatori din Republica Moldova. Netrimis in judecata.

Dosar 4564/105/2017 - deschis pe numele lui Vlad Cosma pentru evaziune fiscala. Dosar deschis de Negulescu, bazat pe probe ticluite, se judeca la Tribunalul Prahova.

Dosar 47338/3/2016 Cerasela Raileanu a lucrat, alaturi de Onea, dosarul Anei Maria Patru, existand indicii ca procurorii au atribuit indentitati fictive unor persoane care aveau si o alta calitate in cauza. Sectia penala a Tribunalului Bucuresti i-a obligat pe procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu de la unitatea de elita DNA Ploiesti sa desecretizeze lista martorilor cu identitate protejata folositi in dosarul Anei Maria Patru.

Netrimise in judecata sunt si dosarele:

Dosarul tigailor deschis pe numele lui Daniel Savu si Sebastian Ghita - dosar prezentat si in spatiul public, unde exista inregistrari audio in care 5 martori protejati erau pusi sa minta simultan in biroul lui Savu Alfred.

Dosarul Siveco 110/P/2016 al DNA Ploiesti care a fost preluat sub nr 249/P/2018 de catre DNA Bucuresti. Procurorii Onea si Raileanu sunt acuzati ca au constituit un grup infractional organizat folosindu-se de Irina Socol si Tiberiu Urdareanu pentru a inventa declaratii false la adresa lui Sebastian Ghita.

Dosarul Ponta-Blair-Ghita - Dosarul despre care se stie ca a fost bazat pe denunturile redactate chiar de procurorii Savu si Negulescu, existand si o inregistrare care dovedeste acest lucru.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.