Au inceput MEGA REDUCERILE. Vezi ce gasesti in magazine

Publicat in Oferte & Promotii 17 Ianuarie 2016 1203 ori
Google+ WhatsApp
Au inceput MEGA REDUCERILE. Vezi ce gasesti in magazine
Au inceput MEGA REDUCERILE. Vezi ce gasesti in magazine

Pe 15 ianuarie începe perioada oficială de soldare pentru produsele de toamnă-iarnă, astfel că, până pe 15 aprilie, retailerii pot afişa preţuri mai mici la articolele de îmbrăcăminte potrivite sezonului rece. Reducerile vor ajunge până la 70%.

 

Începând de vineri, 15 ianuarie, a început perioada oficială de soldare pentru produsele de toamnă-iarnă, potrivit legislaţiei în vigoare (Legea nr.650/200). În consecinţă, comercianţii pot reduce preţurile la articolele vestimentare destinate sezonului rece folosindu-se de sintagma „soldare/solduri", iar foarte mulţi dintre ei vor profita de această ocazie pentru a scăpa de marfa nevândută.

Este cazul, spre exemplu, a 25 de comercianţi din sectorul şase al Capitalei care au notoficat Primăria cu privire la intenţia de a reducecpreţurile. Majoritatea dintre aceste companii au magazine în marile centre comerciale, AFI Cotroceni, Plaza România, Carrefour Orhideea, Auchan Drumul Taberei, Militari Shopping Center sau Cora, potrivit unui anunţ al companiei.. Firmele au depus la Biroul Unic al Primăriei Sectorului 6 notificări care le permit vânzarea produselor anunţate sub denumirea „soldare/solduri". 

Reduceri vor fi însă în toate marile magazine din Bucureşti. 

Potrivit prevederilor legale, vânzările de soldare pot fi realizate numai în decursul a două perioade pe an, stabilite de comerciant, în intervalele 15 ianuarie – 15 aprilie şi 1 august – 31 octombrie, pe o perioadă de maximum 45 de zile.
Stocul de produse propus pentru soldare trebuie să fie constituit în prealabil, cu cel puţin 15 zile calendaristice înainte de data de debut a vânzării, şi nu va fi reînnoit după constituire sau în cursul vânzărilor de soldare.

Ce trebuie să ştie consumatorii

În cazul soldurilor, reducerea trebuie să fie raportată la preţul de referinţă practicat, mai exact, pe eticheta produsului să existe atât preţul vechi cât şi preţul nou rezultat din aplicarea reducerii, potrivit Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Stocul de produse propus pentru soldare trebuie să fie constituit în prealabil în structura de vânzare respectivă, în spaţiile de vânzare şi depozitele structurii de vânzare, precum şi, după caz, în unul sau mai multe depozite ale comerciantului, cu cel puţin 15 zile înainte de dată de debut a vânzării de soldare, şi nu va fi reînnoit după constituire sau în cursul vânzărilor de soldare.

Vânzarea de soldare trebuie să aibă loc în structurile de vânzare în care produsele respective erau vândute în mod obişnuit.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.