11 sfaturi pentru siguranța în piscină

Publicat in Oferte & Promotii 24 August 2022 313 ori
Google+ WhatsApp
11 sfaturi pentru siguranța în piscină
11 sfaturi pentru siguranța în piscină

Piscinele oferă divertisment ușor în timpul verii și sunt o modalitate excelentă de a învinge căldura! Cu toate acestea, este important ca familiile să continue să fie diligente în și în jurul apei, deoarece înecul este a doua cauză principală de deces legat de rănire pentru copiii cu vârste cuprinse între 1 și 18 ani.

Indiferent dacă copiii dvs. își petrec timpul la o piscină comunitară sau într-o piscină gonflabilă în curte, vă rugăm să vă faceți timp să citiți acest reîmprospătare a siguranței.

Nu lăsați copiii singuri în piscină sau în apropierea ei.

Acest lucru include piscinele gonflabile și alte piscine pentru copii. Un adult trebuie să fie la o distanță de un braț, asigurând supravegherea prin atingere pentru sugari și copii mici.

Pentru copiii mai mari, un adult trebuie să fie atent în permanență și să nu aibă nicio distragere a atenției. Adultul care supraveghează trebuie să știe să înoate.

Salvamarii sunt oameni minunați pe care îi avem în preajmă în caz de urgență, dar supraveghează mulți copii deodată - supravegheați-vă întotdeauna proprii copii sau asigurați-vă că un adult responsabil îi supraveghează la cererea dumneavoastră.

Înscrieți-vă copiii la lecții de înot

Copiii de toate vârstele pot beneficia de lecții de înot. Cu toate acestea, faptul că vă învățați copilul cum să înoate NU garantează că acesta este în siguranță în apă.

Țineți un telefon în apropiere

Dacă există o urgență, existența unui telefon lângă piscină poate ajuta la trimiterea rapidă a personalului de urgență corespunzător.

Nu lăsați o jucărie în piscină sau în jurul acesteia

Acest lucru este deosebit de important dacă nu sunt adulți în piscină sau în jurul acesteia. Aceasta poate tenta un copil să sară după ea.

Nu lăsați apă într-o piscină gonflabilă sau din plastic după utilizare

Dacă folosiți unul dintre aceste tipuri de piscine exterioare în curtea din spate, asigurați-vă că aruncați apa și întoarceți piscina gonflabilă cu susul în jos când ați terminat.

Folosiți un gard

Dacă aveți o piscină la domiciliu, instalați un gard de cel puțin un metru și jumătate de înălțime în jurul celor patru laturi ale piscinei. Acoperișurile și alarmele de piscină nu înlocuiesc gardul. Asigurați-vă că porțile din gard se închid și se închid automat la o înălțime la care copiii mici nu pot ajunge.

Localizați echipamentul de siguranță

Indiferent de locul în care înoată familia dumneavoastră, știți unde se află echipamentul de salvare. Acesta include un cârlig de cioban (un stâlp lung cu un cârlig la capăt) și un colac de salvare.

Evitați ajutătoarele de înot gonflabile neaprobate

Acest lucru include plutitoarele pentru copiii mici. Acestea nu sunt un substitut pentru vestele de salvare aprobate și le pot da copiilor și părinților un fals sentiment de siguranță.

Evitați să vă agitați în apă și în jurul ei

Învățați copiii și adolescenții să nu alerge, să nu împingă și să nu sară niciodată pe alții în jurul apei, deoarece riscul de rănire este prea mare. De asemenea, sfătuiți-i pe adolescenți cu privire la riscul crescut de înec atunci când este implicat alcoolul.

Cunoașteți-vă piscina

Asigurați-vă că vă familiarizați copiii cu piscina, inclusiv cu adâncimea acesteia. Ei nu ar trebui să se scufunde niciodată într-o adâncime necunoscută sau într-una care este prea puțin adâncă.

Este important să știți că copiii se pot îneca chiar și în cea mai mică masă de apă, inclusiv în toalete, fântâni decorative, o piscina gonflabila, găleți și căzi de baie. Copiii ar trebui să fie supravegheați de un adult dacă se află în apropierea oricăruia dintre aceste tipuri de apă stătătoare.

Sfaturi pentru achiziționarea de piscine

Deși oferă o baie răcoroasă la un preț rezonabil, piscinele gonflabile pot fi greu de întreținut pentru mai mult de un sezon din cauza scurgerilor de aer, care sunt o plângere comună.

Majoritatea piscinelor gonflabile sunt alcătuite dintr-un compozit de clorură de polivinil (PVC) și cauciuc care este construit în straturi. Achiziționarea unei piscine gonflabile cu mai multe camere de aer separate poate ajuta la minimizarea acestor scurgeri inevitabile.

O piscină gonflabilă poate costa destul de mult, în funcție de mărime, și poate fi achiziționată de la comercianții online sau de la magazinele de bricolaj. Adâncimea unei piscine gonflabile variază, în general, de la doar câțiva centimetri până la aproximativ 1 metru, iar circumferința poate ajunge până la aproximativ 3,5 metri, ceea ce necesită luarea în considerare a amplasării.

De asemenea, este important să luați în considerare zona din jurul piscinei. Deși vinilul poate fi relativ durabil, nu este impenetrabil, așa că fiți atenți la copacii din apropiere, la arbuști sau la orice lucru ascuțit care poate perfora piscina, poate provoca daune sau poate deveni un pericol pentru siguranța persoanelor care înoată.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.