Investigații medicale pe care să le repeți cu sfințenie, pentru a depista din timp problemele importante de sănătate

Publicat in Oferte & Promotii 26 Iulie 2022 455 ori
Google+ WhatsApp
Investigații medicale pe care să le repeți cu sfințenie, pentru a depista din timp problemele importante de sănătate
Investigații medicale pe care să le repeți cu sfințenie, pentru a depista din timp problemele importante de sănătate

Sănătatea este cel mai de preț lucru pe care îl avem. Cu toții am trecut prin momente mai puțin bune în care am fost cu sănătatea la pământ și ne-am promis că vom avea mai multă grijă de noi. Dar cum putem face asta? Ei bine, un mod prin care putem să ne asigurăm că ținem sub control problemele care pot apărea este să mergem regulat la control. În următoarele rânduri puteți citi despre câteva dintre investigațiile medicale pe care ar fi bine să le realizați la intervale regulate de timp.

 

Ce analize de sânge trebuie să facem regulat?

Analizele de sânge sunt importante pentru că, prin intermediul lor, medicul poate depista anumite patologii. Tot aceste analize pot ajuta la stabilirea unui diagnostic și începerea unui tratament aferent. 

Începem cu hemoleucograma completă care este o analiză ce poate depista afecțiuni ca anemiile și chiar și leucemii.

Alți trei parametri ce au un grad mare de utilizare în practica medicală sunt viteza de sedimentare a hematiilor, fibrogenul și proteina C reactivă. Acestea pot ajuta la depistarea inflamațiilor ce sunt în diferite părți ale corpului. Se recomandă a fi făcute în același timp cu hemoleucograma. 

Glicemia este o altă analiză importantă, ea indicând cantitatea de zahăr ce se regăsește în sângele pacientului. Este de ajutor în diagnosticarea diabetului zaharat.

De ce e important controlul regulat la obstetrică-ginecologie?

Acest control este foarte important pentru că verifică starea aparatului reproducător feminin și poate depista la timp anumite probleme sau afecțiuni care pot apărea. De regulă, consultul este recomandat anual, dar ar trebui făcut mai des dacă apar semne ale anumitor probleme în cazul unei sarcini.

Controlul medical de rutină include un examen complet al organelor genitale, o ecografie transvaginală, screening pentru cancerele de col uterin sau ovarian, teste care depistează boli cu transmitere sexuală și o parte de educație în vederea menținerii sănătății sexuale, planificare familială și contracepție.

De ce e important să mergeți regulat la control stomatologic?

Toată lumea spune că e foarte important să mergem regulat la control stomatologic. Multe persoane însă amână momentul până apar probleme care nu mai pot fi rezolvate ușor.

Pe lângă o igienă orală bună, un control regulat la stomatolog ploiesti aduce cu sine o serie de beneficii. În primul rând, se pot preveni multe afecțiuni dentare. În timpul controlului, medicul poate observa semnele apariției unei probleme și va lua măsurile care se impun. Tot în cadrul acestor ședințe, se pot realiza periaje profesionale și detartraje. 

Depistarea din timp a unor afecțiuni în stadiu incipient permite tratarea acestora fără prea mari eforturi și într-un timp mai scurt. De asemenea, cu cât este depistată mai din timp o anumită problemă, cu atât va costa mai puțin remedierea ei. O depistare mai târzie înseamnă vizite mai multe la dentist și cheltuirea unor sume mai mari de bani. 

Specialiștii recomandă controale stomatologice la intervale de 6 luni, dar această perioadă poate varia în funcție de starea de sănătate a fiecărui pacient. 

Cât de importante sunt măsurarea tensiunii și electrocardiograma?

Principalul factor de risc cardiovascular este reprezentat de o tensiune arterială crescută, adică valori ce depășesc 140/90 mmHg. Măsurarea tensiunii este cu atât mai importantă cu cât hipertensiunea nu are simptome. Așa că, dacă în familie au fost cazuri de hipertensiune, începând cu vârsta majoratului este recomandată măsurarea periodică a tensiunii.

Electrocardiograma măsoară activitatea electrică a inimii, mai exact modul și ritmul în care organul se contractă. Această investigație ajută la depistarea tulburărilor ritmului cardiac, insuficiența fluxului sangvin la nivelul inimii și dezechilibrele electrolitice. 


Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.