Cum să curățați pensulele și bureții de machiaj în mod corect

Publicat in Oferte & Promotii 08 Iunie 2022 392 ori
Google+ WhatsApp
Cum să curățați pensulele și bureții de machiaj în mod corect
Cum să curățați pensulele și bureții de machiaj în mod corect

Pensulele și bureții murdari sunt un adăpost pentru bacterii - și, la rândul lor, pentru erupțiile acneice. Iată cum să preveniți o erupție a germenilor în trusa dvs. de machiaj.

Un studiu din 2016, axat pe produsele de înfrumusețare din saloanele folosite de mai mulți consumatori, a constatat că un procent sfâșietor de 100% din produsele pentru piele și ochi au fost contaminate cu bacterii. Ciuperci sau drojdii au fost găsite, de asemenea, în 19% dintre pensulele de machiaj folosite. Ce trebuie să înțelegem? Este esențial să știți cum să curățați pensule de machiaj, cât de des să faceți acest lucru și când este timpul să le aruncați la gunoi.

Ne machiem, conturăm și ne evidențiem fețele cu produse Maybelline și pensule de machiaj în fiecare zi, dar nu putem spune întotdeauna același lucru despre cât de des ne curățăm pensulele cele mai folosite.

Să le spălăm bine la fiecare lună sau cam așa ceva nu este suficient. Potrivit dermatologilor și artiștilor de machiaj, ar trebui să ne spălăm instrumentele mult mai des pentru a preveni acumularea de bacterii, care poate duce la apariția erupțiilor cutanate.

Întotdeauna se pune întrebarea cât de mult poate avea de-a face o pensulă de machiaj cu problema. Atunci când acel machiaj devine vechi, poate începe să găzduiască bacterii, iar bacteriile se pot supraînmulți pe suprafața unor pensule machiaj care nu au nicio protecție antibacteriană sau antifungică. De fapt, știm că pensulele de machiaj dezvoltă bacterii și ciuperci, dar nu știm cât de frecvent este acest lucru în propria noastră casă dacă le supraveghem în mod regulat.

Dacă acest lucru nu vă convinge să vă spălați des pensulele, poate că un ghid pas cu pas al artiștilor de machiaj și al dermatologilor despre cum să curățați pensulele de machiaj va fi de ajuns.

Cât de des ar trebui să curățați pensulele de machiaj?

Nu există un răspuns unic pentru când anume trebuie să curățați pensulele de machiaj, dar artiștii de machiaj și dermatologii sunt în general de acord că răspunsul este: deseori.

Vă recomandăm să spălați pensulele de machiaj cel puțin o dată la două săptămâni sau mai mult dacă începeți să vedeți că există machiaj vizibil pe pensulă. Alți experți sunt chiar mai conservatori, alegând să își spele trusa de pensule de machiaj o dată pe săptămână. Pentru că aceste pensule sunt folosite pe față, cu cât sunt mai curate, cu atât mai bine. Totuși, ei sunt puțin mai îngăduitori cu pensulele pentru farduri de ochi și liner. Pensulele care sunt folosite în jurul ochilor ar trebui curățate cel puțin de două ori pe lună.

Curățările frecvente nu ajută doar la păstrarea pielii mai curate. Potrivit unui make-up artist, săpunirea regulată a acelor pensule de machiaj le poate prelungi durata de viață a periilor și permite o mai bună aplicare a produsului. Firele de păr ale pensulelor și buretele sunt poroase, așa că rețin uleiuri, resturi și bacterii. Dacă pensulele dvs. sunt murdare, aplicarea va fi pătată și amestecarea va fi dificilă.

Ce ar trebui să folosiți pentru a curăța pensulele de machiaj?

Cea mai bună și mai temeinică metodă de curățare a instrumentelor tale necesită apă și fie un săpun delicat (săpunurile obișnuite pot usca periile, mai ales dacă sunt făcute din păr natural), fie un detergent pentru pensule. Ușor de făcut.

Există zeci de produse de curățare fabricate special pentru curățarea pensulelor, dar ar trebui să alegeți un produs fabricat din solvenți de calitate alimentară pentru a dizolva ușor machiajul pe bază de pudră, lichid și ceară.

Totuși, dacă preferați să nu cumpărați un produs de curățare special pentru pensule, s-ar putea ca un produs de curățare pentru față să fie tot ce aveți nevoie. Dacă acesta face o treabă atât de minuțioasă, dar delicată pe față, va face același lucru și pentru pensulele dvs.

Care este modul corect de a curăța pensulele de machiaj?

Pensulele și bureții de machiaj curați și ca noi sunt la doar șapte pași distanță:

  1. Umeziți pensulele cu apă călduță.
  2. Puneți o picătură din detergentul ales în palma mâinii dumneavoastră curate.
  3. Masați ușor vârfurile pensulelor din palmă.
  4. Clătiți bine pensulele.
  5. Stoarceți excesul de umiditate cu un prosop curat.
  6. Refaceți capul pensulei în forma sa inițială.
  7. Lăsați pensula să se usuce cu perii atârnați de marginea unui blat, ceea ce îi permite să se usuce în forma corectă. Nu lăsați niciodată pensulele să se usuce pe un prosop, deoarece perii pot deveni mucegăiți.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.