Câți bani plătești ca și taxă dacă iei jackpot-ul la cazinou

Publicat in Oferte & Promotii 22 Martie 2022 Actualizat: 22 Martie 2022 412 ori
Google+ WhatsApp
Câți bani plătești ca și taxă dacă iei jackpot-ul la cazinou
Câți bani plătești ca și taxă dacă iei jackpot-ul la cazinou


Pentru foarte multe persoane jocurile de noroc reprezintă doar un hobby sau un mod de a-și petrece timpul. Faptul de a plăti taxe pentru acest lucru li se pare ceva neobișnuit unora, însă acestea sunt de fapt foarte importante. Nu doar că aceste taxe te ajută pe tine deoarece contribuie la dezvoltarea comunității în care trăiești, dar te ajută și să scapi de problemele legate de plătirea taxelor cerute de către statul român. Poți beneficia acum de free spins adică rotiri gratuite la multe dintre cazinourile online din România.

Ce zice legea în România

Mulți dintre jucători se gândesc la faptul că, întrucât vor câștiga sume mici de bani statul nici nu va observa dacă au fost sau nu plătite taxele aferente. Totuși, exact cum este și în cazul jucătorilor profesioniști, orice venit care provine de la activitățile desfășurate în cazinouri se supun unor taxe și impozite.

Exact ca și în cazul profiturilor la acțiunile de la o companie spre exemplu, tot așa profitul venit din urma activităților de jocuri de noroc sunt supuse taxelor. Acest lucru se aplică nu numai în cazul câștigurilor în bani, ci și pentru orice obiect de valoare pe care îl primești în urma câștigurilor. În continuarea acestui articol, vom vedea care sunt câteva aspecte importante cu privire la taxe pentru a nu avea probleme cu ANAF-ul. S-ar putea ca aceste informații să îți fie de folos la un moment dat.

Ce anume se taxează

Atunci când vine vorba de taxe, mulți au întrebarea cu privire la ce anume se taxează mai exact? Aici se includ orice venituri care provin de la jocurile de noroc, inclusiv câștiguri în bani sau bunuri de o anumită valoare câștigate în urma pariurilor. La ce tipuri de jocuri se aplică taxele? Ei bine, acestea se aplică la următoarele jocuri: jocuri de la cazino, sloturi, keno, jocuri de la loterie, turnee de poker, bingo, curse de cai și de câini și chiar și show-uri televizate.

Procentele ce se plătesc

În majoritatea țărilor, precum și în Statele Unite există o taxă de aproximativ 24% din câștiguri. Totuși, lucrurile pot să fie diferite în funcție de jocul despre care vorbim, cum este keno, bingo sau sloturi care pot să fie exceptate de la această taxă. Totuși, în cazul în care câștigurile unui jucător nu se încadrează la taxa de 24% din profit, atunci jucătorul va trebui să plătească o taxă aproximativă.

În schimb, pentru unele jocuri la care câștigurile depășesc 5000 de dolari lucrurile stau și mai diferit. Câștigul la tombole, la extrageri sau la loterii care sunt în valoare de cel puțin 5000 de dolari vor fi taxate diferit. Pentru orice alte jocuri, aceeași taxă se va aplică în cazul în care câștigul de la aceste jocuri este de cel puțin 300 de ori suma pariată inițial. În cazul în care câștigurile sunt sub formă de vacanțe plătite, mărfuri, dispozitive electronice sau chiar mașini, câștigătorii sunt responsabili să își plătească singuri taxele pentru fiecare dintre aceste câștiguri.

Deducerea taxelor

Această lege le permite jucătorilor să își deducă din taxele asociate jocurilor de noroc în cazul în care țin o evidență a acestora. Aceste deduceri pot să fie făcute numai în limita câștigurilor jucătorului. Un lucru important de ținut minte aici este că trebuie să ai un extras de cont din partea operatorilor de la cazino cu toate câștigurile, precum și cu toate pierderile înregistrate în loc să fie o sumă netă totală. Din păcate, cheltuielile pentru programele pentru cei dependenți de jocurile de noroc nu se încadrează în deducerea taxelor. Acest lucru se poate schimba în viitor și este posibil ca și aceste cheltuieli să fie deductibile. Dacă acest lucru va fi propus, aceste cheltuieli vor putea fi considerate cheltuieli medicale.

Țări diferite, reguli diferite

În Europa fiecare țară are reguli diferite pentru cum și cât se plătesc taxele din jocurile de noroc. În schimb, în Statele Unite de exemplu taxele se plătesc diferit pentru fiecare stat în parte. Un lucru însă este cert, indiferent de modul în care colectează fiecare țară taxele, cu siguranță că acestea vor fi colectate într-un mod sau altul. Unele țări aleg să nu impună taxe pentru jocurile de noroc, însă în țările unde acestea sunt legalizate fie vor avea o taxă fixă, fie vor avea o taxă în funcție de suma pe care a câștigat-o jucătorul.

În același timp, unele țări vor fi mai prietenoase cu jucătorii care aduc câștiguri în favoarea statului. De exemplu, statul Nevada, care este una dintre destinațiile cele mai populare când vine vorba de jocurile de noroc, nu are nici un fel de taxă pentru câștiguri la jocurile de noroc. Alte state care nu taxează jucătorii pentru câștiguri sunt: Alaska, Tennessee, Florida, Dakota de sud, Texas, Washington și Wyoming. În contrast, în statele precum California, Pennsylvania și New Hampshire orice câștiguri înafară de cele de la tombole sunt supuse unor taxe.

Trebuie jucătorii profesioniști să plătească taxe?

Răspunsul pe scurt este: da, și jucătorii profesioniști trebuie să plătească taxe. Indiferent că te joci la jocurile de noroc doar ca hobby sau să îți ocupi timpul ori ești un jucător profesionist, taxele vor fi la fel. Pentru cei care jocurile de noroc și participarea la astfel de activități fac parte din sursa lor principală de venit, aceste câștiguri vor fi catalogate exact ca salariile sau veniturile din alte surse. Așadar, aceștia vor plăti taxe în conformitate cu legea cu privire la taxarea veniturilor pe persoană și nu ca activități de jocuri de noroc.

Concluzie

Indiferent că te joci la cazino ca hobby, în timpul liber sau ca jucător profesionist nu vei fi scutit de taxe și de impozite. Într-un fel sau altul, statul va colecta aceste taxe de la fiecare jucător. Procentajele pentru câștiguri sunt diferite și în funcție de jocul la care ai câștigat, dar și de sumele pe care ai reușit să le câștigi. Dacă vrei să devii jucător profesionist și să faci din asta o carieră, îți sugerez să te documentezi bine înainte de a începe cu privire la taxele pe care le vei avea de plătit.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.