Firul de motocoasa potrivit face diferenta intre taierea obisnuita si SuperCut

Publicat in Oferte & Promotii 22 Octombrie 2020 1118 ori
Google+ WhatsApp
Firul de motocoasa potrivit face diferenta intre taierea obisnuita si SuperCut
Firul de motocoasa potrivit face diferenta intre taierea obisnuita si SuperCut

Firul de motocoasa este una dintre cele mai importante componente ale acestui utilaj, intrucat el realizeaza activitatea propriu-zisa, aceea de taiere. Viteza foarte mare la care se roteste, dar si materialele la care este expus (pamant, pietris etc) duc la uzarea acestuia si scaderea randamentului intregului echipament.

Tocmai de aceea, este nevoie sa achizitionezi un cap taietor performant, dar si o rola suficient de mare pentru inlocuirea firului ori de cate ori este nevoie. In continuare, vom vorbi despre capul SuperCut 40-2 de la producatorul german Stihl, destinat activitatilor de cosire intense.

SuperCut 40-2 este un cap de cosire automat, cu doua fire de motocoasa pentru ajustari in jurul zidurilor, treptelor sau bordurilor. Respectivul fir motocoasa este din nailon si se regleaza in mod automat in pozitia optima. In manualul de utilizare aferent acestui produs, Stihl ofera numeroase informatii utile, care vor garanta atat eficienta maxima a echipamentului, cat si siguranta deplina a utilizatorului.

Ne referim la instructiuni cu privire la montarea aparatoarei pentru capetele cositoare, atasarea capului cositor, reglarea acestuia, verificarea lungimii firului si aducerea sa la dimensiunile corespunzatoare, prin sistemul automat de ajustare.

Verificarea lungimii firului. Lungimile corecte de fir sunt de 12-14 centimetri pentru modelele de motocoasa Stihl FS 160, 180, 220, 280, 290, 300, 310, 350, 400, 450 si 480, respectiv de 15-17 centimetri pentru modelele FS 260, 360, 410, 460 si 490. In cazul in care dimensiunile nu sunt incadrate in limitele descrise anterior sau daca firele ajung pana la cutit si au fost taiate de mai multe ori, capul cositor se va ajusta in concordanta.

 

Ajustarea automata. In timpul cosirii, firul se scurteaza din cauza uzurii, ceea ce duce la o crestere a turatiei motorului. In cazul in care aceasta depaseste un anumit nivel, firul de motocoasa este partial ajustat. Pe de alta parte, in cazul mersului in gol, turatia scade. Similar, sub o anumita valoare, firul este ajustat la lungimea corespunzatoare.

 

Introducerea noului fir cositor. Capul taietor SuperCut 40-2 functioneaza cu un fir de motocoasa cu diametrul de 2,4 milimetri, cu sectiune transversala rotunda. Pentru introducerea noului fir, se realizeaza urmatorii pasi:

 

Deschiderea capului cositor -> extragerea corpului bobinei prin partea superioara -> indepartarea resturilor de fir -> debitarea unei lungimi maxime de 7,5 metri de fir si formarea buclei -> agatarea buclei si infasurarea firului, astfel incat fiecare suvita sa intre intr-o camera -> agatarea capetelor firului in fante -> conducerea capetelor firului prin mansoane -> pozitionarea corpului bobinei la loc -> tragerea succesiva de capetele firului, pana cand acestea aluneca din fante -> fixarea corpului bobinei -> scurtarea capetelor de fir la 5 centimetri -> asezarea capacului in pozitie fixa.

 

In oferta magazinului online Roco Piese, gasesti numeroase role care respecta dimensiunile de fir de motocoasa compatibile cu capul SuperCut 40-2 (diametru 2,4 mm, sectiune rotunda), cu lungimi de pana la 500 de metri. Astfel, te vei asigura ca echipamentul tau beneficiaza de cele mai utile accesorii si ca nu vei ramane fara fir atunci cand ai cea mai mare nevoie.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.